Gündem
  • 13.11.2020 12:09

Harutyunyan’dan'dan bomba sözler!.. Gönüllülerin yarısı ilk gün gerisi de ilk bombardımanda kaçtı

Dağlık Karabağ'ın sözde lideri Harutyunyan’dan canlı yayında itiraf

İşgal altında bulunan Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan tarafından özgürleştirilmesinin ardından Ermeniler ne yapacağını şaşırdı. Dağlık Karabağ'ın sözde lideri Arayik Harutyunyan sosyal medya hesabında yaptığı canlı yayında "Hepimiz askerlerimize ihanet ettik. Ermeni güçleri Hankendi şehrini koruyamadı" itirafında bulundu.

Azerbaycan, 30 yıllık aradan sonra Ermenistan işgalindeki topraklarını kurtardı. Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan ateşkes anlaşmasının ardından Dağlık Karabağ çatışmasına son verildi.

"HEPİMİZ ASKERLERİMİZE İHANET ETTİK

"
Dağlık Karabağ'ın sözde lideri Arayik Harutyunyan'dan ise peş peşe itiraflar geldi. Harutyunyan sosyal medya hesabında yaptığı canlı yayında "Hepimiz askerlerimize ihanet ettik. Ermeni güçleri Hankendi şehrini koruyamadı. Üzgünüm" ifadelerine yer verdi.

‘GÖNÜLLÜ’ ÖFKESİ 

Bu arada Dağlık Karabağlı Ermenilerin lideri Arayik Harutyunyan’dan şaşırtıcı bir çıkış geldi.

Paşinyan’a destek veren Harutyunyan, “Vatanına ihanet eden tüm Ermenistan halkıdır. Ermenilere cepheye gelmeleri çağrısı yaptık. Çok az kişi gönüllü oldu, onlar da ön saflarda savaşmayı reddetti” dedi.
Gönüllü gelenlerin yarısının 24 saat içerisine geri kaçtığını diğerlerinin de ilk bombardımandan sonra ortadan kaybolduğunu anlatan Harutyunyan, "Düşmanla savaşacak çok az askerimiz kaldı. Bugün sokaklarda olanlar o gün cepheden kaçanlardır. Bizi ortada bıraktılar. Savaş artık gönüllülerle yürümüyor. Yeniden yapılanmamız lazım" şeklinde konuştu..

Güncellenme Tarihi : 13.11.2020 12:27

İLGİLİ HABERLER