Gündem
  • 28.4.2007 17:21

HASAN CELAL GÜZEL: MİLLET BU ZORBALIĞA AK PARTİYİ YÜZDE 44-54 İLE İKTİDARA GETİRİP GEREKLİ CEVABI VERİR

ORHAN AKIN-UĞUR USLUBAŞ
BURSA (İHA) - Halkın Yeniden Doğuş Partisi eski Genel Başkanı Hasan Celal Güzel, meclisin verilen bu muhtıradan sonra derhal seçim kararı alması gerektiğini belirterek, "Cumhurbaşkanı adayının karısı başörtülü diye kendisine muhtıra veriliyor. Bu açıklamadan sonra Anayasa Mahkemesi'nin ne karar vereceğini beklemeye gerek yoktur. Millet bu zorbalığa AK Parti'yi yüzde 34 ile değil, 44 ile 54 ile iktidara getirip gerekli cevabı verir" dedi.


Bursa'nın Teleferik semtinde vatandaşlar arasında cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili görüşlerini açıklayan Güzel, "367 konusunda çok şey söylenir, artık dün akşamki muhtıradan sonra gündem tamamen değişti. Şu gayet açık, eğer biraz bilginiz var ise cahil değilseniz, kötü niyetli değilseniz 367'nin söz konusu bile olmadığını anlarsınız. Çünkü bir defa 1982 Anayasası'nı hazırlayanlar cumhurbaşkanının seçimi zorlaştırmak için değil, kolaylaştırmak için bu maddeyi koymuşlar. Her şey gün gibi aşikar.


Gerekçe ortada, tutanaklar ortada, bunu bu şekilde yapmak Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve Türkiye'deki oligarşik azınlığın yargı ve bürokrasiyle bir araya gelerek, onları da istismar edip kullanarak, milli iradeye dayatma yapması demek oluyor. Bu gayet basittir. Dün akşam yayınlanan muhtıra hepsinin üzerine tüy dikmiştir. Hiçbir şekilde bu muhtırayı kabullenmek mümkün değildir" diye konuştu.


"2007 yılında yeni bir bin yılın yeni bir yüzyılın başlangıcında, gelişmekte olan, demokratikleşmekte olan bir ülkede, bu kadar talihsiz bir müdahale düşünülemez" diyen Güzel, "Düşünebiliyor musunuz daha 10 gün evvel Genelkurmay Başkanı kalkıyor, demokrasiye, hukuka, TBMM kararlarına bağlılıktan bahsediyor. 10 gün sonra sırf Abdullah Gül'ün, cumhurbaşkanı adayının karısı başörtülü diye kendisine muhtıra veriliyor. Bu bir zorbalıktır. Tamamen hukuka aykırıdır. Hiçbir zaman bunu kabul etmek mümkün
değildir. Türk milleti bunu kabul edemez. Türk milleti askerini yurt savunmasında başının üzerinde taşır ama, bu şekildeki müdahalelere karşı koyar. Üstelik gösterdikleri gerekçelerde incir çekirdeğini doldurmaz bahanelerden ibaret. Küçük çocukların Kur'an okuması laikliğe niye aykırı olsun. Ama bütün mesele Abdullah Gül'ün karısının başörtüsü ayıptır, bütün dünyaya rezil olduk. 1.5 metrelik bir bez parçası yüzünden bir ülkenin demokrasisine, hukukuna, o ülkede milletin iradesine karşı dayatma yapılamaz.


Bunu yapanlar Anayasa'yı ihlal suçu işliyor. Zorbalık yapıyorlar. Bütün milleti bu zorbalıklara, bu dayatmalara karşı direnmeye dayatmaya davet ediyorum. Ben bir Türk aydını olarak bu memleketin bir evladı olarak sonuna kadar buna karşı, bu muhtıralara, darbelere karşı koyacağım. Gerekirse kanımın son damlasına kadar millet iradesi için demokrasi için mücadele edeceğim. Herkesten de bunu bekliyorum. Hükümetinde bu şuurda olması lazım. Meclisi feshedip mutlaka seçime gitmesi lazım. Anayasa Mahkemesi'nin ne
yapacağı artık belli olmuştur. Zaten geçmişte ne yapacağı belliydi. Burada bu hukuksuz durumda bile, bu kararı hemen iptal edeceklerdir. Bunu beklemeye bile lüzum yok. Meclis seçime gitmelidir. Millet kendisine karşı yapılan bu zorbalığa ve dayatmaya da bu defa AK Parti'yi yüzde 34 ile değil yüzde 44 ile 54 ile başa getirir" şeklinde konuştu.


Hasan Celal Güzel, tankların yürümesiyle alakalı bir soruya da, "Tanklar yürürse yürüsün, ben şahsen üzerine çıkacağım. Yürütülürse, milleti de yanımda tankların üzerine çıkmaya davet ediyorum. Çünkü o tanklar yürüyecekse, Kerkük'e yürüsün. Sıkıysa Kerkük'e yürüsün. Milletin üstüne değil" diye cevap verdi.


Hasan Celal Güzel'in konuşmaları vatandaşlar tarafından da alkışlarla desteklendi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:40

İLGİLİ HABERLER