Gündem
  • 4.12.2019 10:40

Haşemalı kadınları 'Kapalı' diye havuza sokmayanlar mahkemede!..

Haşemalı çocuğa ayrımcılık hakim önünde!

Başörtüsü taktıkları için yıllarca kamusal alan dayatmasıyla karşı karşıya kalan dindar kadınlara, baskı ve zulüm eksik olmuyor. 8 yıl önce haşemayla havuza girmek isteyen bir kadının engellendiği Mersin’in Erdemli ilçesi, benzer bir vakayla yeniden gündeme geldi.

Erdemli’de özel bir sitede havuza haşema ile girmek isteyen 13 ve 9 yaşlarındaki iki kız kardeş yasak olduğu gerekçesiyle havuza alınmadı. Site yönetiminin skandal kararı büyük tepkiye neden olurken, anne H.B., çocuklarını haşema ile havuza sokmayan site yönetimi hakkında şikayetçi oldu.

Erdemli’de özel bir sitede mülk sahibi olan H.B.’nin iki kız çocuğu, sitenin ortak havuzuna haşemalı girmek isteyince “giremezsin” dayatmasıyla karşılaştılar. Annenin şikayeti üzerine şüpheliler hakkında ‘Kişiler Arasında Ayrımcılık Yapmak’ suçundan iddianame düzenlendi.

Erdemli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede; Belgüzar Özmutlu, Ceyhun Çelebi, Hüseyin Sakar ve Tayfur Sökmen isimli sanıkların ASSA Sahil Konutları Sitesi’nde yönetim kurulu üyesi olduğu belirtilerek, haşema sebebi ile sergilenen ayrımcılığın cezalandırılması istendi.

28 Şubat zihniyetini hortlatma peşinde koşan sanıkların “Ayrımcılık Yapmak” suçundan cezalandırılmaları talep edilirken, Erdemli 3. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamada, ayrımcılık yapan sanıklar bugün hakim önüne çıkacaklar.

Kamuoyunun da merakla beklediği davada, ayrımcılık yapan yasakçılara vicdanları rahatlatan bir ceza verilmesi bekleniyor.

Güncellenme Tarihi : 4.12.2019 13:32

İLGİLİ HABERLER