Gündem
  • 31.8.2008 09:14

HAŞİM KILIÇ'IN İKİNCİ SIRA İSYANI!

Önceki gün Genelkurmay’daki devir teslim töreninde protokoldeki yerine tepki gösteren Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, dün de Ankara’daki 30 Ağustos törenine ikinci sırada yer ayrıldığı için katılmadı.

Genelkurmay Başkanlığı devir teslim töreninde kendisine ayrılan koltuğun yerini beğenmeyen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi’ndeki (AKM) törene de ikinci sıradaki yerini protesto edip gelmedi. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un sabah tebrikleri kabul ettiği törene katıldı, ancak eski hipodrom AKM’deki geçit törenine katılmadı. Yargının protokoldeki yerini protesto etmek için AKM’deki törene katılmaması nedeniyle devlet protokolüne ayrılan şeref locasında protokolün ikinci sırasında ayrılan koltuk boş kaldı.

Yargı ikinci sırada olamaz

VATAN’a konuşan anayasa Mahkemesi Başkanı her iki törendeki rahatsızlığını anlattı. Dünkü törenine katılmamasının önceki gün Genelkurmay’daki devir teslim töreninde protokoldeki yerinin arkaya alınmasıyla ilgisi olmadığını ısrarla vurgulayan Kılıç, “30 Ağustos törenine oturma düzeninde yasaya, yürütme ve yargı arasındaki eşitlik korumadığı için törene katılmadım. Orada dikkat ederseniz ön sırada Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı ve Genelkurmay Başkanı yer alıyor. Ama yargıdan kimse yok. Yasama, yürütme var ama yargı yok o grupta. Yargıdan birinin olması gerektiğine inanıyorum. Kurumsal tavır değil asla, yapılan yanlışlığın düzeltilmesi için bir ikaz amacıyla katılmadım. İlgililere bunları anlatacağız, görüşeceğiz” dedi.

Genelkurmay’dan özür geldi

Kılıç, önceki gün Genelkurmay’daki devir teslim töreninde protokoldeki yerinin arkaya alınmasına ilişkin olarak da kendisinden özür dilendiğini söyledi: “Biz Genelkurmay Genel Sekreteri’ne (Ferit Güler) bir yanlışlığın olup olmadığını sormuştuk. O da daha sonra arayarak bir yanlışlık olduğunu belirterek özür diledi ve o konuda gereğinin yapılacağını söyledi.”

Haşim Kılıç kendisine ayrılan yere şaşırmıştı! TIKLAYIN


Paksüt olayına yorum yapmadı

Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt’ün Ergenekon soruşturması kapsamında AKP’nin kapatılması davası ile ilgili olarak sorgulanmasına ilişkin olarak da “O konuda biz daha hiçbir şey bilmiyoruz. O yüzden bir şey diyemem” dedi.

Deniz Baykal da katılmadı

AKM’deki törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üst düzey komutanlar, Bakanlar Kurulu üyeleri, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, yabancı misyon şefleri ile subay ve astsubaylar katıldı. Genelkurmay Başkanlığı devir teslim törenine geç kaldığı için alınmayan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da AKM’deki törene gelmedi. Ancak Baykal bu törenlere önceki yıllarda da katılmıyordu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:40

İLGİLİ HABERLER