Sağlık
  • 29.1.2014 18:21

Haşlanan bebeğe hastane bulunamadı

Adana’da çaydanlığın üzerlerine devrilmesi sonucu ablasıyla birlikte haşlanarak yaralanan 14 aylık bebeğe, yanık ünitesi boş hastane bulunamadı.

En yakın 305 kilometre uzaklıktaki Kayseri’ye sevk edilmek istenen bebeği ailesi, evine götürmek zorunda kaldı.Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Yıldız Evcil, evde mevlit okuturken 14 aylık bebeği Mehmet Ali Evcil’i, bakması için kızı 10 yaşındaki Elif Naz Evcil’e verdi. Mutfağa giden Elif Naz Evcil, kardeşini kucağına alarak dışarıyı seyretmeye başladı. Bu sırada bebeğin aniden dokunduğu ocaktaki çaydanlık üzerlerine devrildi. Minik Mehmet Ali’nin belinden yukarısı, ablasının ise eli ile ayağı haşlandı.

Aile, yaralanan çocukları çocuk hastanesine götürdü. İlk müdahale yapıldıktan sonra iki çocuk, Adana Numune Eğitimi ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi. Burada acilden giriş yapan çocuklara yine müdahale yapıldıktan sonra bu kez de Seyhan Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi.

Çocuklara burada da müdahale yapıldıktan sonra bebeğin hastaneye yatması gerektiği ancak yer olmadığı için yatış yapamayacakları bildirildi. Daha sonra Adana’da yanık ünitesi boş olan hastane arandı ancak bir türlü bulunamadı. Bunun üzerine anne Yıldız Evcil’e doktorlar, bebeği 305 kilometre uzaklıktaki Kayseri’ye sevk edebileceklerini, en yakın oradaki yanık ünitesinin boş olduğu söylendi. Ancak anne bunu kabul etmeyerek eve gitti.

Anne Evcil, bebeğinin sürekli ağladığını belirterek, "Adana’da yanık ünitesi olan hastane yokmuş. Oğlumun hastanede yatması gerekiyormuş ama hastane yokmuş. Ne yapacağımı bilmiyorum. Oğluma bir şey olursa bunun sorumlusu kim olacak" diye feryat etti.

Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yetkilileri ise konu hakkında bilgi vermeyerek açıklama yapmadı.

FATİH KEÇE
ADANA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:04

İLGİLİ HABERLER