Dünya
  • 5.10.2020 10:01

Hasta Trump sokağa çıkıp şov yaptı doktoru çıldırdı

Koronavirüse (Kovid-19) yakalanan ABD Başkanı Donald Trump, 3 gündür hastane önünde kendisini destekleyen kalabalığı makam aracından selamladı.Walter Reed'de tam zamanlı bir acil tıp doktoru olan Dr. James Phillips, Twitter'da şunları yazdı: “Bu tamamen gereksiz. Bay başkanın Başkanlık 'gezisi' sırasında araçtaki her bir kişi şu anda 14 gün karantinaya alınmalıdır.

Donald Trump is hospitalized with Covid, but he's still not taking the  pandemic seriously - CNNPolitics
 

ABD Başkanı Trump, Kovid-19'a yakalanmasının ardından cuma günü kaldırıldığı Walter Reed Askeri Hastanesi'nin önünde kendisini destekleyen taraftarlarına bir sürpriz yaptı.

Önce Twitter hesabından bir video paylaşan Trump, hastalığının iyiye gittiğini ve kendisiyle ilgilenen herkese çok teşekkür ettiğini belirtti.

Officials report mixed messages on Trump's health after COVID-19  hospitalization | CBC News

Kovid-19 hastalığına ilişkin birçok şeyi bu süreçte yaşayarak öğrendiğini söyleyen Trump, "Bu gerçek bir okul. Bunu anladım, öğrendim. Çok enteresan bir şey ve bunu sizinle paylaşacağım." yorumunu yaptı.

Mesajında, "Hastane önünde beni desteklemek üzere bekleyen insanlara muhtemelen biraz sonra küçük bir sürprizim olacak." ifadesini kullanan Trump'ın biraz daha enerjik görüntüsü dikkat çekti.

Video mesajının yayınlandığı esnada Gizli Servis araçlarının koruması eşliğinde hastane önündeki caddede beliren Trump, bulunduğu aracın içinden kendisini destekleyenleri el sallayarak selamladı. Trump'ın aracın içinde maskeli olması dikkat çekti.

Beyaz Saray'ın sağlık ekibi, Donald Trump Cumartesi beri “düzelmeye devam ettiğini” ve Pazartesi'den itibaren serbest bırakılabileceğini söyledi.
Ekip, başkanın bir noktada oksijen seviyelerini düşürdüğünü doğruladı ve başkanın akciğer hasarı olup olmadığı hakkındaki soruları yanıtlamayı reddetti. "İyimser" bir bakış açısı benimsemeye devam eden ekibin bir üyesi, Trump'ın yarın kadar hastaneden erken serbest bırakılabileceğini öne sürdü.

Trump'ın Beyaz Saray programında Pazartesi günü halka açık hiçbir etkinliği yok. 
Trump'ın 5 Ekim Pazartesi günkü programında “Başkanın planlanmış hiçbir halka açık etkinliği yok” dedi.

Trump , Pazar günü öğleden sonra hastanenin önünde göründü ve bir cipin içinden hastanenin dışında toplanan bir grup destekçisine el salladı. 
Maske taktığı gözlenen Trump’ın bu hareketi tepkiyle karşılandı. Arabada başkalarının da olması özellikle doktorların sert tepkisine neden oldu.

Walter Reed Tıp Merkezi'ndeki görevli bir doktor, Trump'ın dışarı çıkmasını "delilik" olarak nitelendirerek sert şekilde kınadı . 
Walter Reed'de tam zamanlı bir acil tıp doktoru olan Dr. James Phillips, Twitter'da şunları yazdı: “Bu tamamen gereksiz. Bay başkanın Başkanlık 'gezisi' sırasında araçtaki her bir kişi şu anda 14 gün karantinaya alınmalıdır. 
Bu siyasi tiyatro için Bu kişiler hastalanabilirler. Ölebilirler.
Trump tarafından hayatlarını tiyatro için riske atması emredildi. Bu delilik. " 
Phillips ikinci bir tweet'te "sorumsuzluk şaşırtıcı" dedi.

NBC, Melania Trump'ın ajanları ve personeli tehlikeye atacağı için kocasını ziyaret etmek için evinden ayrılmayacağını bildirdi . Bir Beyaz Saray yetkilisi, NBC Melania'nın Beyaz Saray'dan ayrılmayacağını çünkü "Bu, onu oraya götürecek ajanları ve ona kadar yürüyen tıbbi personeli riske atmak olacağını" söyledi.

Joe Biden, Covid-19 için negatif çıktı. Biden'ın, Donald Trump'ın Covid-19'a yakalandığının kamuoyuna açıklanmasından bu yana yaptığı ikinci test olumsuzdu.

Wall Street Journal'dan bir haber , Trump'ın Perşembe günü pozitif bir Covid-19 hızlı testi yaptırdığını ve bunu açıklamadığını söyledi. Trump, o gece Fox News'e test sonuçlarını beklediğini söyledi ve ardından o gece virüsü taşıdığını tweet attı. Bu arada Trump işleri her zamanki gibi sürdürdü.

Güncellenme Tarihi : 5.10.2020 10:23

İLGİLİ HABERLER