Sağlık
  • 28.3.2006 17:10

HASTANE GÜVENLİĞİ DOKTORLARI DAYAĞA ÇEKMİŞ!

ŞÜKRÜ TOPGÜL-SABRİ ÇAĞLAR
ANTALYA - Antalya Devlet Hastanesi bahçesine referandum sandığı yerleştirmek isteyen Antalya Tabip Odası üyeleri, hastanedeki özel güvenlik görevlilerinin kendilerini darp ettiğini ileri sürdü.
Çıkan arbedede yaralandıklarını iddia eden bir oda avukatı ile 3 doktor güvenlik görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili olarak 7 güvenlik personeli ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
Antalya Devlet Hastanesi bahçesine referandum sandığı kurmak isteyen Antalya Tabip Odası'na üye doktorlar, sandık yerleştirilmesini engelleyen özel güvenlik görevlileri tarafından darp edildiğini ileri sürdü. Konuyla ilgili açıklama yapan Tabip Odası Genel Sekreteri Metehan Akbulut, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'na karşı 27 örgütün katılımıyla Türkiye çapındaki bütün hastanelerde referandum yapmak için sandık yerleştirildiğini söyledi. Antalya'da merkez ve ilçelerde dahil 200 noktaya sandık yerleştirildiğini belirten Akbulut, "Tüm Türkiye'de şu ana kadar sorun yaşanmamıştı. Fakat dün Antalya Devlet Hastanesi'nde özel güvenlik şirketi hiçbir yetkisi olmadığı halde bize müdahalede bulundu. Olayı engellemek isteyen avukatımız Münip Ermiş'e fiziksel şiddet uygulandı ve kendisi dün suç duyurusunda bulundu" dedi. Sendikal faaliyetlerine bugün de devam ettiklerini belirten Akbulut, özel güvenlik şirketi Müdürü Basri Altıok'un kendilerini özel güçlerinin ajanı olmakla suçladığını ve saldırdığını iddia etti.
Çıkan arbedede yaralanan Antalya Tabip Odası Başkanı Dr. Naci İşoğlu, eşi Dr. Nuran İşoğlu ve Dr. Mustafa Aykara aldıkları doktor raporuyla suç duyurusunda bulundu.
Yaşananları anlatan Naci İşoğlu, "Güvenlik Müdürü olduğunu ifade eden kişi 'sizler ajan provokatörsünüz', 'sizi burada durdurmayacağız', 'siz türbanı sokmadınız biz de sizi sokmayacağız' diyerek bizi tehdit etti ve üzerimize saldırdı" şeklinde konuştu. Gerekli yerlerden izinleri alarak faaliyet sürdürdüklerini belirten İşoğlu, Türkiye çapında yürütülen çalışmada ilk defa fiili saldırının Antalya'da yaşandığını kaydetti.
Bu arada, suç duyurusu bulunmasının ardandan şikayet edilen Güvenlik Müdürü Basri Altıok ve 6 güvenlik görevlisi Bahçelievler Polis Merkezi'ne getirilerek ifadeleri alındı. İddialara yanıt veren Güvenlik Müdürü Basri Altıok, sendikaya mensup iki doktorun bellerindeki silahı göstererek kendilerini tehdit ettiğini önü sürdü. Altıok, ayrıca çıkan arbedede kendisinin elinden diğer güvenlik görevlilerinin ise vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandığını söyledi.

 

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:43

İLGİLİ HABERLER