Sağlık
  • 30.7.2008 09:01

HASTANEDE SKANDAL!... GÖZ AMELİYATINA GİREN HASTANIN RAHMİ ALINDI!

İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde önceki gün 55 yaşındaki Saadet Kılıç gözünden katarakt ameliyatı olmak için ameliyathaneye alındı. Ancak Kılıç, büyük bir hata sonucu aynı yaşlarda bir kadın hastayla karıştırılınca rahmi alındı. Olayın duyulması hastanede büyük yankı uyandırdı ve hastane yönetimi disiplin soruşturması açtı. Başhekim Vekili Doç. Dr. Hüdai Çatalyürek de olayın doğru olduğunu belirterek, “Hasta göz ameliyatına indirildiğinde kadın doğum ekibi, kadın doğum ameliyatına almış. Benzer yaşta ve yapıda iki kadın hasta olduğu için karışıklık yaşanmış. Hastanın durumu şu anda iyi. Kadın doğum servisinde yatıyor. Olayla ilgili biri anestezi uzmanı, diğerleri kadın doğum ekibinden olmak üzere 4 kişi Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından açığa alındı” dedi.

Hastanelerinde ilk kez böyle bir olay yaşandığını ifade eden Doç. Dr. Çatalyürek, “Olayla ilgili soruşturma açıldı. Her şeyden önce bizim için de son derece ücüzü bir olay. Bu nedenle biz de olayın üzerine gidiyoruz. O yüzden arkadaşları açığa aldık” diye konuştu.

İzmir İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Mehmet Özkan ise konuyla ilgili ayrıntılı bilgi sahibi olmadığını belirterek “Hiçbir hekim arkadaşımız bilerek böyle birşey yapmaz” dedi.

(VATAN)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:28

İLGİLİ HABERLER