Sağlık
  • 28.7.2009 00:50

HASTANIN KASIĞINDA 3 ENJEKTÖR İĞNESİ UNUTULDU!..

Karabük’te ameliyat edilen bir hastanın vücudunda 3 adet enjektör iğnesi unutulduğu iddiası üzerine hastane yönetimince inceleme başlatıldı.

İddiaya göre, yaklaşık 3 ay önce Karabük Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi’nde kasık bölgesindeki ağrılarından dolayı ameliyat edildiği bildirilen Nezahat Akçaoğlu’nun (38), taburcu olmasına karşın ağrıları dinmedi.

Artan ağrılar nedeniyle tekrar aynı hastaneye başvuran Akçaoğlu’na ağrı kesici ve enfeksiyon giderici ilaçlar verilmesine rağmen kadının durumu iyice kötüleşti. Bunun üzerine Akçaoğlu, yakınlarının da önerisiyle Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne müracaat etti.

Hastaneye yatırılan Akçaoğlu, sabah uyandığında kasık bölgesinde sivri bir cisim çıktığını fark etmesi üzerine doktorunu çağırdı. Hekimin müdahalesiyle enjektör iğnesi olduğu anlaşılan metal çıkarıldı. Yapılan tetkiklerde, Akçaoğlu’nun kasık bölgesinde 3-4 santimetre uzunluğunda 2 iğne daha belirlendi.

Hareket halinde olduğu belirlenen enjektör iğneleri, ameliyatla alındı.

Tedavisi süren kadının eşi Saadettin Akçaoğlu, AA muhabirine, enjektör iğnelerinin Karabük Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi’nde eşinin vücudunda unutulduğunu iddia etti.

Eşinin günlerce ağrı çektiğini, hayati tehlike yaşadığını anlatan Akçaoğlu, şöyle dedi: "Ameliyatın ardından eşimde daha şiddetli ağrılar başladı. Maddi imkansızlıklardan başka hastaneye götüremedim. Akrabalarımızın desteğiyle son çare Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvurduk. Burada, eşimin vücudundan enjektör iğneleri unutulduğu röntgen filmlerinde görüldü. Şu anda iğneler çıkarıldı, eşimin tedavisi sürüyor. Bunun sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Avukatımız, şu anda gerekli hukuki hazırlıklarını yapıyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı."

İNCELEME BAŞLATILDI

Karabük Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Başhekimi Yüksel Kurban da konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastaya bakan doktorun yıllık izinde olmasından dolayı kendisiyle görüşemediğini, iddialar üzerine inceleme başlattığını söyledi.

Hastanın dosyasını incelediğini anlatan Kurban, "Bu konu hakkında fazla yorum yapmak istemiyorum. Ama biz ameliyatlarımızda sözü edilen enjektörlerden kullanmayız. Unutulduğu iddia edilen iğnelerden ameliyat masamızda

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:04

İLGİLİ HABERLER