Gündem
  • 26.9.2013 00:32

Hatay Valiliği'nden çatışma açıklaması

Bazı basın organlarında "Cilvegözü ÖSO'nun mu?" başlığı ile verilen haber içeriğinde "ÖSO'lu şahısların Türk Askerleri ile birlikte görev yaptıkları" iddiaları üzerine açıklama yapma gereği duyulduğu aktarılan Hatay Valiliği açıklamasında "Haber içeriğinde iddia edildiği gibi Cilvegözü Kara Hudut Kapısı'nda veya ülkemiz sınırları içerisinde herhangi bir silahlı yabancı unsurun bulunması söz konusu değildir." denildi.
Söz konusu habere konu olan görüntülerin Cilvegözü Sınır Kapısı Güvenlik sahasında çekilmiş gibi gösterildiği bilgisini veren Hatay Valiliğinin konu ile ilgili açıklaması şöyle:
"Söz konusu haberde görüntüleri yayınlanan kişiler, Suriye Devletine ait Bab-ul Hava Sınır Kapısı'nda bulunan ve ülkemiz toprakları ya da gümrük bölgesi ile herhangi bir ilişkisi olmayan alanda görüntülenmiştir. Bilindiği gibi Cilvegözü Kara Hudut Kapısı ile Bab-ul Hava Sınır Kapısı arasında yaklaşık 2,9 km'lik bir ara bölge bulunmaktadır. Sınırın diğer tarafının kimlerin kontrolünde olduğu veya kimler tarafından kullanıldığı Suriye Devleti'nin kendi sorumluluğundadır. Haber içeriğinde de belirtildiği gibi Cilvegözü Kara Hudut Kapısı'nın Suriye tarafında bulunan ve ülkemiz gümrük sahası ve sınırı ile bir ilgisi bulunmayan alanda çekilmiş fotoğraflar haberde kullanılarak 'sanki Cilvegözü Sınır Kapısı'nın Türkiye tarafında' çekilmiş gibi yansıtılmıştır."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:42

İLGİLİ HABERLER