Gündem
  • 6.10.2012 12:35

Hatay'a 3. defa top mermisi düştü!..

Suriye tarafından atılan top mermilerinin 3'üncüsü saat 15:00 sularında  Aşağı pulluyazı köyü yakınlarına düştü.

MUSTAFA ÇOLAKOĞLU HATAY (İHA) - Suriye sınırında bulunan Hatay’ın Yayladağ ilçesinde bağlı Güveççi köyüne dün akşam ve bugün sabah saatlerinde Suriye tarafından atılan 2 top mermisi düştü. 3. Top mermisi ise bugün saat 15.00 sularında ilçeye bağlı Aşağı pulluyazı köyü yakınlarına düştü.
Merminin düştüğü alanda yerleşim merkezi olmaması nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadı. Suriye tarafından atılan havan mermilerine Türk tarafından 6 kez karşılık verildi. Hatay Valisi Celalettin Lekesiz yaptığı açıklamada, Hatay sınırlarından kimisi 50 metre, kimisi yaklaşık bin metre kadar içeriye 4 tane top veya havan topu mermisinin düştüğünü söyledi. Havan topu veya top mermisinin düştüğü yerlerin il ve ilçe merkezleriyle ilgisinin olmadığını aktaran Vali Lekesiz, top veya havan mermilerin düştüğü alanların tamamen sınır noktasındaki kırsal bölgeler olduğunu kaydetti. Vali Lekesiz, yerleşim yerlerine uzak kırsal kesime ve sınır noktasında düşen top mermilerinin sosyal, yazılı ve görsel medyada ''Hatay'a bir top mermisi daha düştü'' şeklinde verilmesinin sakıncalı olduğuna dikkati çekti. Son olarak saat 11.30 sıralarında Suriye topraklarından atılan top mermisinin Türkiye'ye düştüğünü bildirildi.
 

HATAY VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

HATAY (AA) - Hatay Valiliği, Suriye topraklarından ateşlenen 1 top mermisinin saat 14.30'da sınırı yaklaşık bin 200 metre geçerek Türkiye topraklarına düştüğünü bildirdi.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bugün 14.30 sıralarında Suriye topraklarından atılan 1 adet top mermisinin, sınırı yaklaşık bin 200 metre geçerek Yayladağı 3. Hudut Tabur Komutanlığı, 7. Hudut Bölük Komutanlığı, Belengöz Hudut Karakolu sorumluluk sahasında bulunan 367 No'lu Hudut Taşı mevkisindeki boş araziye düştüğü belirtildi.
     Top mermisinin düştüğü yerin, en yakın yerleşim yeri olan Aşağı Pulluyazı köyüne yaklaşık 800, Belengöz Hudut Karakoluna ise yaklaşık bin metre mesafede olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     ''Güveççi Hudut Karakolu'nda bulunan 81 mm'lik havan ile 2 atım yapılarak misliyle karşılık verilmiştir. Olayda herhangi bir can ve mal kaybı olmamıştır. Top mermisinin Suriye Arap Cumhuriyeti güvenlik güçlerince, sınır hattının Suriye Arap Cumhuriyeti tarafındaki Suriyeli muhalif gruba karşı atıldığı değerlendirilmektedir. Suriye Arap Cumhuriyeti güvenlik güçleri ile Suriyeli muhalif grup arasında çatışma halen devam etmektedir.''
     Saat 07.00 ve 11.30 sıralarında, Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyü yakınlarındaki boş araziye Suriye'den atılan top mermisi düşmüş, bunun üzerine askeri birliklerden karşılık verilmişti.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Tevfik Işık
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 14:37

İLGİLİ HABERLER