Gündem
  • 17.5.2013 17:21

Hatay'da patlama : 10 ölü!..

Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Tanışma köyündeki patlamada, ilk belirlemelere göre 10 kişi öldü.
Edinilen bilgiye göre, jandarma ekipleri, kaçak mazot ihbarı üzerine Tanışma köyündeki bir eve operasyon düzenledi. Baskın sırasında ev sahibiyle jandarma arasında çıkan tartışmanın ardından ev sahibi, 3 katlı evin altındaki mazot deposu olarak kullanılan akaryakıt tankerini ateşe verdi. Meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti. Çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
Çoğunluğu akraba olan köylülerle jandarma ekipleri arasında gerginlik yaşandı. Duruma tepkili olan köylüler, jandarma ekiplerinin olay yerine yaklaşmasına izin vermiyor.

VİDEO İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ...

Vali Lekesiz olay yerinde incelemede bulundu 

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Tanışma köyünde, operasyon sırasında kaçak akaryakıt deposunun ateşe verilmesi sonucu çıkan olayla ilgili "Tiner ve solvent karışımı derhal alev alabilecek türden maddeler de var. Öyle anlaşılıyor. Yoksa bildiğimiz gibi, mazot birden bire öyle bomba patlaması gibi etki yaratmaz. Maalesef bunun sonucunda 9 vatandaşımız hepimizi derinden üzecek şekilde yanarak hayatını kaybetmiştir" dedi.
     Lekesiz, olay yerindeki incelemelerinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeterince acı varken hiç yere bir sebepten dolayı 9 vatandaşı daha kaybetmenin üzüntüsü yaşadıklarını belirtti.
     Jandarmaya yapılan ihbar sonucu ekiplerin adli makamlardan alınan izinlerin ardından olay yerine arama yapmaya gittiğini ifade eden Lekesiz, binanın sahibi olan vatandaşın ekipleri içeri almak istemediğini söyledi.
     Lekesiz, arama kararını gösteren jandarma ekiplerinin konuşmanın ardından içeri girdiğini, bu sırada köylülerden bazılarının da olaya müdahil olduğunu ifade etti. Ekiplerin kaçak mazot bidonlarını tespit ettiği sırada bina sahibinin "Ben de bunları size teslim etmem" diyerek yangın çıkardığını bildiren Lekesiz, şöyle konuştu:
     "Patlama, bir top ateşi şeklinde ortaya çıktığından anlaşılıyor ki, mazottan başka şeyler de var. Tiner ve solvent karışımı derhal alev alabilecek türden maddeler de var. Öyle anlaşılıyor. Yoksa bildiğimiz gibi, mazot birden bire öyle bomba patlaması gibi etki yaratmaz. Maalesef bunun sonucunda 9 vatandaşımız hepimizi derinden üzecek şekilde yanarak hayatını kaybetmiştir. Bu ateşlemeyi yaptığı belirtilen kişinin kendisi de ağır yaralı. O da uçak ambulansıyla il dışına sevk edildi. Köyün muhtarı ve bir vatandaşımız daha yaralı. Bunlar Antakya'daki hastanelerde tedavi ediliyor. Onların durumunda endişe edilecek bir şey yok. Hepimizin başı sağ olsun. Bu tür olaylardan hepimizin ders çıkarmasında yarar var."
     Vali Lekesiz açıklamanın ardından köydeki ailelere başsağlığı dileğinde bulundu. 

Olayda hayatını kaybeden 9 kişinin cenazesi, Antakya Devlet Hastanesine gönderildi 

Merkeze bağlı Tanışma köyünde, operasyon sırasında kaçak akaryakıt deposunun ateşe verilmesi sonucu yaşanan patlamada hayatını kaybeden 9 kişinin cenazesi Antakya Devlet Hastanesine gönderildi.
     Kent merkezine bağlı Tanışma köyünde akaryakıt kaçakçılığı yaptığı iddia edilen M.G'nin adresinde, zanlının güvenlik güçlerine mukavemet göstermesi ve ateşe verdiği kaçak akaryakıt deposunun patlaması sonucu hayatını kaybeden 9 kişinin cenazesi Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından, bina içeresinde tabutlara konuldu.
     Araca yüklenen cenazeler Antakya Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarının cenazelerinin gönderilmesi sırasında gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.
     Olay yerinde vatandaşların gergin olduğu, basın mensuplarına tepki gösterdikleri ve görüntü almalarına izin vermedikleri görüldü.
     bölgede güvenlik güçleri önlem alırken bazı ekipler de patlayan depoda çalışmalarını sürdürdü. 
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:15

İLGİLİ HABERLER