Asayiş
  • 17.5.2013 16:58

Hatice'nin katilini bulmak için 50 kişiye DNA testi

Olayın ardından 150 kişinin ifadesine başvuran jandarma, küçük kızın tırnaklarındaki ve teldeki doku örnekleriyle, karşılaştırmak için ifadesine başvurduklarından 50 kişiden DNA testi için örnek aldı. Cinayetin DNA testinin sonuçlarına göre aydınlanması bekleniyor.

Akşehir'de oturan Yıldırım Orta Okulu 8'inci sınıf öğrencisi Hatice Çiftçi, geçen yıl 21 Aralık'ta kurs için gittiği etüt merkezinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Pide ustası 2 çocuk babası 38 yaşındaki Kayhan ve eşi 35 yaşındaki Pakize Çiftçi, kızlarının akşam eve dönmemesi üzerine polis merkezine gidip kayıp başvurusunda bulundu. Polis, yaptığı araştırmada Hatice Çiftçi'nin yolda yürürken kaçırıldığı bilgisine ulaştı. En son tek başına Mobesse kayıtlarında görüntüleri olduğu belirtilen Hatice Çiftçi'nin, 4 gün sonra akşam saatlerinde kent merkezine yaklaşık 8 kilometre uzaklıktaki meyve bahçeleri yakınında, 55 yaşındaki çiftçi Ramazan Balcı cesedini buldu. Telle boğularak öldüğü saptanan Çiftçi'nin cesedi yapılan otopsi ardından toprağa verildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, 150 kişinin ifadesine başvurdu. Jandarma ifadesine başvurduğu aralarında ölen Çiftçi'nin okul ve arkadaş çevresi ile yakınlarınında olduğu 50 kişiye, bugün Akşehir Devlet Hastanesi'ne getirilerek kan örnekleri alındı. Alınan kan örnekleri sayesinde yapılacak DNA testinin, küçük kızın tırnaklarındaki ve teldeki doku örnekleriyle karşılaştırılacağı belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:15

İLGİLİ HABERLER