Ekonomi
  • 23.6.2021 09:04

Hava Kargo ile Bozulabilir Ürün Taşımacılığı Nedir?

Kargo yöntemleri arasında her gün önemi daha fazla artan uçak kargo, posta taşımacılığı olarak kullanılmaya başlamış ve daha sonra canlı hayvan taşımacılığı, medikal kargo ve bozulabilir ürün kargoları için en çok tercih edilen kargo taşımacılık yöntemi olmuştur.

Bozulabilir Kargo Nedir?

Bozulabilir kargo; sıcaklık, ısı, nem, basınç şartları ya da çevresel faktörlerin olumsuz etkileri ile değer kaybı yaşayabilecek ya da kullanım özelliğini yitirebilecek nitelikte olan ürünlerdir. Hava kargo taşımacılığında %15’lik bir paya sahip olan bozulabilir ürün kargoları, hızlı teslimat sebebiyle ürünlerin zarar görmesinin ve değer kaybının önüne geçmektedir.

Bozulabilir Kargo Yöntemi ile Taşınan Ürünler Nelerdir?

Taze sebze ve meyveler

Süt ve süt ürünleri

Dondurulmuş balık, taze balık ve deniz ürünleri

Taze et ve et ürünleri

Dondurulmuş et ve et ürünleri

Yumurta

Canlı çiçek ve  bitkiler

Bozulabilir nitelikte olan bitki ve gıda maddeleri, gecikme sonucunda çürüyebilecek kargo gönderilerdir.  Bozulabilir kargolar, “Çok Önemli Kargo” yani Very Important Cargo – VIC olarak işlem görmelidirler. Meydana gelen gecikme ya da yapılan ufak bir hata satıcının zarara uğramasına neden olabilir.

Bozulabilir Kargo Nasıl Taşınmalıdır?

Uluslararası hava kargo bozulabilir gönderiler ürün için gerekli ısı şartları sağlanarak taşınır.

Ürünler, şartlara uygun şekilde paketlenmeli ve ambalajlanmalıdır.

Kargonun elleçlenmesi sürecinde, kargonun zarar görmemesi için ilgili personel bilgilendirilmelidir.

Bozulabilir ürün kargoda, ürünler istiflenmeden uçağa yüklenir.

Taşınacak bozulabilir kargo, sıvı salan ürünlerden oluşuyorsa diğer kargolara zarar vermemesi için su geçirmeyen ambalajlarda taşınmalıdır.

Özel ısı gerektiren bozulabilir kargolar için gerekli ısı şartları sağlanmalı ve sonrasında araca yüklenmelidir.

Dondurulmuş kargolar için dondurucular taşıma sürecinde aktif olarak çalışmalıdır.

Soğuk Zincir Kargo Nedir?

Soğuk zincir kargo, dondurulmuş kargoların herhangi bir zarar görmeden ve özelliklerini kaybetmeden taşınmasına sağlayan uçak kargo bozulabilir ürün taşımacılık yöntemidir. Sıkça tercih edilen bozulabilir ürün taşımacılık yöntemlerden biri olan soğuk kargo taşımacılığı, kargonun  teslim alınması sürecinden alıcısına teslim edilene kadar ki geçen sürede uygun soğutma şartlarında kalmasına sağlar.

Bozulabilir ürün kargolarınızı TR Freight & Logistics güvencesi ile hızlı ve güvenilir bir biçimde gönderebilirsiniz. Detaylı bilgi almak için https://www.trfreightline.com/’u ziyaret edin!

Güncellenme Tarihi : 23.6.2021 09:07

İLGİLİ HABERLER