Ekonomi
  • 18.9.2006 13:38

HAVA YOLLARINDA EN UCUZ BİLETİ KİM VERİYOR?

CNNTÜRK

Havacılık sektöründe yaz sezonunun sona ermesinin ardından kışın da ilgiyi canlı tutmak isteyen havacılık firmaları yeni döneme çeşitli fiyat indirimleri ile girdiler.
      Pegasus Havayolları'nın cuma günü erken rezervasyon yaptıranlara 25 YTL'den bilet satacağını açıklamasının ardından bugün Onur Air, Ramazan ayı süresince tüm iç hat uçuşlarında 2 bin 500 kişiyi vergi ve harçlar hariç 1 YTL, 10 bin kişiyi de 21 YTL'den uçuracağını açıkladı.
      Onur Air'den yapılan açıklamaya göre, bugün satışa sunulmaya başlanan ve en erken 7 gün sonrasına alınması gereken indirimli biletler, 25 eylül-18 ekim tarihleri arasındaki uçuşlarda geçerli olacak. Şirketin iç hatlardaki tüm uçuşlarını kapsayacak kampanyada, 1 ve 21 YTL'lik biletlerde, isim, parkur veya tarih değişikliği yapılamayacak ve iptal edilemeyecek.
      Önceden rezervasyon yapılamayacak kampanya biletleri, şirketin ''www.onurair.com.tr'' internet sitesinden, ''0212 444 66 87'' numaralı Çağrı Merkezinden ve tüm acentelerinden satın alınabilecek. Kampanya süresince, vergi ve harçları 16 YTL tutan indirimli biletlerden toplam 12 bin 500 adet satılacak.
     
      "Alışkanlıkları değiştirmek istiyoruz"

      Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, amaçlarının Ramazan ayında seyahat alışkanlığını artırmak olduğunu söyledi ve şunları kaydetti:
      ''Önceki kampanyalarda olduğu gibi, 1 YTL kampanyasında da bazı kişiler, yine 'Bu kadar ucuza uçak bileti olur mu?' gibi sorular soracak. Bu kampanyaların benzerlerini Amerika ve Avrupa'daki hava yolu şirketlerinde de görebilirsiniz. Bu indirim bir yerden tasarruf edilip yapılan bir indirim değil, bir pazarlama stratejisidir.
      "Bizim amacımız 'Uç Türkiye Uç' sloganı çerçevesinde, daha çok yolcuyu uçurup alışkanlıkları değiştirmek ve yıl sonunda kazanmaktır. Dönemsel yapılan kampanyalara bakılarak bir şirketin zararına uçuş yaptığı veya o fiyatlara uçulamayacağı iddia edilemez. Örneğin biletini son gün alan bir yolcu Ramazan'da aynı uçakta 148 YTL'ye de uçabilir.''
     
      Pegasus da fiyat indirdi

      Öte yandan yeni kampanyasını cuma günü açıklayan Pegasus Havayolları da, Pegonomi paketi ile 60 gün öncesinden rezervasyon yaptıranlara 25 YTL'den başlayan kademeli fiyatlarla uçma imkanı vereceğini duyurmuştu.
      Ucuz uçuşlarda çok iddialı olduklarını ve Avrupa'daki uygulamaları Türkiye'ye taşıdıklarını ifade eden Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, şunları kaydetti:
      ''Ucuz uçmanın formülü olan Pegonomi ile 25 YTL'den başlayan fiyatlarla Pegasus, Türk sivil havacılığında bir ilke daha imza atıyor. 60 gün ve daha öncesinden biletinizi alırsanız, bu düşük fiyatlardan yararlanabilirsiniz. Uçuş tarihi yaklaştıkça fiyat artar. 25, 35, 45 YTL şeklinde... Bu bir promosyon değil, satış-pazarlama stratejisi.
      "Pegasus'un bir vizyonu var, dışa açığız ve dışarıda ne olup bitiyorsa bunu takip ediyoruz. Yoksa bunları ilk başlatanlar biz değiliz. Bu uygulamalar, belki 15 yaşımdan beri Avrupa'da var. Egomuz yok, sağa sola bakıp öğrenmeye açığız." Ali Sabancı, uçağın tamamını düşük ücretli uçuşlara ayıramayacaklarını ve en yüksek fiyatın 165 YTL olacağını kaydederek, ''55 YTL'nin altında en az yüzde 10 kapasite ayırıyoruz. Bundan herhalde rekabet içinde olduklarımız çok memnun olmayacak, ancak müşteri açısından olumlu'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:31

İLGİLİ HABERLER