Asayiş
  • 30.6.2008 21:17

HAYAT KADINLARIYLA İLİŞKİYE SOKTUKLARI ERKEKLERE BASKIN YAPIP ZORLA SENET İMZALATAN ÇETE ÇÖKERTİLDİ

DENİZLİ ve Aydın'da jandarma ekiplerinin düzenlediği ‘Zorba’ adlı operasyonda, evli erkeklere buluşturdukları hayat kadınlarıyla ilişkiye girecekleri sırada baskın yapıp zorla senet imzalattıran, ayrıca evlenmek isteyen varlıklı kişileri dolandıran çete çökertildi.
Gözaltına alınan 4'ü kadın 14 çete üyesinden 13'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Çetenin şantajla imzalattığı senetleri tahsil etmek için icra takibi bile başlattığı ortaya çıktı. İşlemleri yürüten avukat hakkında inceleme başlatıldı.
Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aldıkları bir ihbar üzerine Denizli merkez, Bekilli ve Çal İlçesi ile Aydın'ın Buharkent İlçesi'nde operasyon başlattı. ‘Zorba’ adı verilen fuhuş ve dolandırıcılık operasyonunda, liderliğini C.K. (39) ve sevgilisi D.Y.'nin (26) yaptığı çete çökertildi. 5 ay süren istihbarat çalışmasının ardından C.K. ve D.Y.'nin yanı sıra A.Y. (50), G.K. (26), Ö.P. (43), Ö.T. (39), C.H. (43), S.A. (38), H.Ö. (34), F.K. (31) ve Y.K. (43) ile S.B. (31), P.Ü. (32), Z.Y. (53) adlı kadınlar gözaltına alındı. Zanlılara ait ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise 3 bin sahte altın, 10 eski madeni para, 23 senet, 21 tapu senedi, 4 kurusıkı tabanca, 1 av tüfeği, 54 fişek, 2 sustalı bıçak, 1 çalıntı motosiklet, 12 cep telefonu ve 12 sim kart ele geçirildi. Sorgularının ardından Adliye'ye sevk edilen zanlılardan 13'ü tutuklanıp cezaevine gönderilirken, H.Ö. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında, firari olan Y.M. (34) ve A.K.'nin (41) ise her yerde arandığı ifade edildi.
Çete üyelerinin, evli ve varlıklı erkeklerle bağlantı kurduğu, ardından ardından bu kişilerin hayat kadınlarıyla ilişkiye girecekleri sırada baskın yapıp, şantajla ve silah zoruyla senet imzalattıkları belirlendi. Çetenin, evlenmek isteyen varlıklı erkekleri de hayat kadınlarıyla tanıştırıp, düzmece nişan töreninin sonrasında takılarına ve paralarına el koyarak dolandırdığı ileri sürüldü. Şantajla imzalatılan bu senetleri tahsil edebilmek için icra takibi bile başlatıldığı ortaya çıktı. İşlemleri yürüten ancak kimliği açıklanmayan avukat hakkında, çeteyle bağlantısı olabileceği iddiasıyla inceleme başlatıldı.
Çetenin, bu yöntemlerle yaklaşık 250 bin YTL tutarında dolandırıcılık yaptığı, ayrıca piyasaya sahte altın da sürdüğü kaydedildi. Dolandırılan evli erkeklerin sayısının çok fazla olmasına karşın, emniyete sadece 14 şikayetin ulaştığı bildirildi.

 

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:13

İLGİLİ HABERLER