Gündem
  • 30.4.2007 07:41

'HAYATIMDA İLK KEZ İNTERNETTEN MUHTIRA GÖRDÜM'!..

27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat'ın aktif tanığı, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Genelkurmay Başkanlığı'nın 27 Nisan bildirisini değerlendirirken "Muhtıranın öncekilerden tek farkı teknolojisi. Hayatımda ilk kez internetten muhtıra gördüm" dedi.   "Darbe teşebbüsüne karşı halk dik durmalı ama hükümet de çözüm getirmeli" diyen Cindoruk, çözüm yolu olarak Abdullah Gül'ün adaylıktan çekilmesini ve seçime gidilmesini gösterdi.   SABAH'a konuşan Cindoruk, 28 Şubat'ın da benzer şekilde yaşandığını belirterek "27 Mayıs'ı radyodan, 12 Eylül'ü televizyondan izlemiştim. Hayatımda ilk kez internetten muhtıra görüyorum. Aradaki fark sadece nasıl iletildiği. İlk kez internete terfi etmiş görünüyor. Sadece araç değişmiş, başka değişen bir şey yok" dedi.

GÖRMEZLERSE GÖSTERİRLER
Hükümete ve halka önerilerde bulunan Cindoruk, "Kamunun ve halkın darbe teşebbüsüne karşı dik durması lazım. Buna karşın meseleye çözüm getirmesi için hükümetin görevi var. Bu duruma onlar getirdi, çözmek de onların görevi" dedi. Cindoruk çözüm önerisini de "Gayet basit formül; hükümet adayını çeker, ortaya seçim çıkar. Seçimi 3 ay öne çekmek rahatlatır, çözüm ortaya çıkar" diye anlattı.
  Bu süreçte Cumhurbaşkanlığı makamının da boş kalmayacağına ve Ahmet Necdet Sezer'in görevine devam edeceğine dikkat çeken Cindoruk, "Endişem var. Çünkü, bildirinin içinde bundan sonraki aşama da yazıyor. Buna imkân vermemek hükümete düşüyor. Sorumlu davranmak lazım" dedi. Cindoruk, "Hükümet sorumluluğunun farkına varıp gelişmeleri böyle görebilecek mi" sorusunu ise, "Görmezse, gösterirler..." diye yanıtladı. SABAH Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:39

İLGİLİ HABERLER