Dünya
  • 18.3.2020 12:54

Hayda!.. 9 aylık bebek koronavirüse yakalandı

9 aylık bebeğin corona virüs testi pozitif çıktı! Aileden açıklama geldi...

Dünyanın bir numaralı gündem maddesi olan corona virüs hakkında İngiltere'den gelen son dakika haberi sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. İlk kez Çin'in Vuhan şehrinde görülen ve daha sonra tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüsün 9 aylık bir bebekte tespit edildiği açıklandı. DHA'nın geçtiği habere göre 9 aylık bebeğin annesi yerel medyaya konuştu. Kendisi ve eşinin sağlıklı olduğunu bildiren anne, 9 aylık çocuklarına corona virüs teşhisi konulduğunu açıkladı.

Son dakika haberi: 9 aylık bebeğin corona virüs testi pozitif çıktı! Aileden açıklama geldi...

İngiltere'de de etkisini sürdüren corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 71 oldu. İngiltere genelinde vaka sayısı ise 1960 olarak ifade edildi. DHA tarafından paylaşılan habere göre İngiltere'de 9 aylık bir bebekte corona virüs tespit edildi. Manchester şehrinde yaşayan Coates ailesi, çocukları Cassian Coates'i hastaneye getirdi, doktorlardan bir süre bilgi alamayan aile daha sonra çocuklarının koronavirüs testinin pozitif çıktığını öğrendi. İşte son dakika haberinin detayları...

Son dakika haberi: 9 aylık bebeğin corona virüs testi pozitif çıktı! Aileden açıklama geldi...

İngiltere'nin kuzeybatı bölgesinde bulunan Manchester kentinde Cassian Coates isimli bebekte koronavirüs tespit edildi. 9 aylık bebeğin, birkaç gün boyunca ateşinin yükselmesi nedeniyle ebeveynleri Myroslava ve Callum tarafından hastaneye götürüldüğü ve burada koronavirüs teşhisi konulduğu belirtildi.

Yerel medyaya konuşan anne, "İçeri girdik ve bizi bir bekleme salonuna aldılar. Salonda büyük bir tabelada 'şüpheli hasta' yazıyordu. Sonra maskeli bir doktor geldi, bazı temel kontroller yaptı, kulağından ateşini ölçtü ve oğlumuzda koronavirüs olduğunu söyledi" dedi.

Coates ailesi Manchester'daki evlerinde Cassian'la birlikte kendilerini karantina altına aldı. Anne, "Kocam ve ben iyi olduğumuz için Cassian'ın nerede koronavirüse yakalandığını merak ettik. Bu yaştaki çocuklarda semptomlarla tanı koyduklarını söylediler. Bize iki hafta boyunca evimizde karantina altında kalmamızı tavsiye ettiler" dedi. Koronavirüs tespit edilen vaka saytısının 1960'a ulaştığı İngiltere'de 72 kişi yaşamını yitirdi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2020 12:56

İLGİLİ HABERLER