Yaşam
  • 20.5.2004 00:12

HAYDA!.. NİĞDE'DE İNEK YILANI YUTTU...

TAHA ACAR
NİĞDE - Niğde'de, dağda otlatılan inek karşısına çıkan yılanı yuttu. Yılan yutan ineği kesmeye kıyamayan sahibi, ineğin başına nöbetçi dikti.


Niğde'nin merkeze bağlı Gösterli Köyü'nde meydana gelen olayda, çoban Mehmet Demirkıran (24) köydeki inekleri otlatmak için dağa götürdü. Dağda bir süre kendi başına yayılan ve etrafa dağılan inekleri toplamak için giden çoban Demirkıran, ineğin karşısında duran yılanı yuttuğunu iddia etti.

"İnekleri köyden aldım ve dağa götürdüm, bir süre kendi başına otlandılar, Kadir Altun'un ineğinin karşısında bir yılan dikilmiş, hayvanı iki kere tıslayarak korkutmaya çalıştı, inek korkmayınca ineğin ağzına atladı, Yılanı çıkartmaya çalıştım ama içeri girdi gitti" dedi.


İneğinin yılan yuttuğunu duyan Kadir Altun (56) ise "İneği kesmeye kıyamadım yazık günah. Veterinere sorduk, dalga geçtiğimizi düşündüler. Hayvan yemeden içmeden kesildi ve nefes darlığı oldu. 3 ay önce aldım daha taksitini bitiremedim. Tek geçimim bu, onu da kaybedersem ben ne yaparım. Her ihtimale karşı ineğin başında 24 saat nöbet tutuyoruz. Ölmeye yakın keseceğiz" diye konuştu.


Veteriner hekim Mert Tatar, böyle bir olayın literatürde yer almadığını ancak olabileceğini söyleyerek, "Kullandığımız sondaları düşünürsek yılanın mideye girmesi mümkün, ancak ineğin dört midesi var birinden birinde tıkanma yapabilir ve bu hayvanın ölümüne neden olabilir, tıkanma yapmaz fakat yılan zehirli ise midede sindirim yoluyla zehir kana bulaşabilir ve ölümüne neden olabilir, bu eti yemekte sağlık için tehlikeli olur" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:14

İLGİLİ HABERLER