Gündem
  • 8.10.2005 00:06

HAYIRDIR İNŞALLAH!.. YÜKSEK SEÇİM KURULU MALİYE'DEN SEÇİM PARASI İSTEDİ

Başbakan Erdoğan'ın 'Seçimler zamanında yapılacak' açıklamasına rağmen Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), Maliye Bakanlığı'ndan seçim parası istediği ortaya çıktı.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim için şimdiden teyakkuza geçti.


YSK'nın, Maliye Bakanlığı'ndan seçim parası istediği ortaya çıktı. Bakanlık, YSK'nın talebini incelemeye alırken, Seçmen Kütüğü Genel Müdürü Gürkut Koçak, "Bir sıkıntı doğmasın diye tedbirli olmak zorundayız" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin tam zamanında yapılacağını açıklamasına rağmen, YSK tedbiri elden bırakmadı. Her ihtimali göz önünde bulunduran YSK, Maliye Bakanlığı'ndan seçim parası talep etti.


YSK'nın talebini değerlendirmeye alan bakanlık, önümüzdeki günlerde 2006 bütçesinde ne kadarlık bir pay ayrılacağına karar verecek. Konuyu doğrulayan YSK Seçmen Kütüğü Genel Müdürü Gürkut Koçak, Maliye Bakanlığı'ndan bütçeye seçim için pay konulmasını talep ettiklerini açıkladı.


Maliye Bakanlığı'nın çoklu bütçe uygulamasına geçtiğini ve 3 yıllık bütçe hazırladığını belirten Koçak, "2007 yılında seçimler olacak. Meclis başka bir karar almadığı sadece seçim 2007'de yapılacak. Bir erken seçim olasılığına karşı bunu yapmadık. Bir sıkıntı doğmasın diye tedbirli olmak zorundayız" diye konuştu.


Maliye Bakanlığı'nın talebi kabul edip etmediğinin belli olmadığını, talep edilen miktarın ne kadarını bütçeye koyacağının netlik kazanmadığını dile getiren Koçak, YSK'nın tüm hazırlıklarını 2006 yılında tamamlaması gerektiğini vurguladı. YSK'nın zarf ve oy pusulalarının basımı için kağıt ihtiyacının SEKA'dan karşılandığını belirten Koçak, ancak SEKA'nın kapatılmasının ardından seçimler öncesinde kağıt ihalesine çıkacaklarını bildirdi.

Koçak, "Hazırlıkları ancak tamamlayabiliriz. Bu yüzden tedbirli olmak zorundayız" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:57

İLGİLİ HABERLER