Asayiş
  • 12.5.2013 23:25

Hayvan bakıcısı bıçaklanarak öldürüldü

İZMİR’in Çeşme İlçesi’nde, belediyenin hayvan barınağında çalışan 49 yaşındaki Faruk Altınkaya bıçaklananarak öldürülmüş bulundu.

Çeşme Belediyesi Hayvan Barınağı’nda çalışan Faruk Altınkaya’nın, önceki gün işe gelmemesi üzerine merak eden kardeşleri aramaya çıktı. Altınkaya’nın barınağa 100 metre mesafede, atıl durumdaki besi çiftliğine sık sık gitmesi üzerine ilk olarak, burada aramaya başladı. Kısa bir süre sonra Altınkaya’nın cesedi, besi çiftliğinin yakınından geçen yolun kenarında battaniyeye sarılı ve üzeri çalılarla kapatılmış olarak bulundu. Kardeşlerinin durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen jandarma ve savcının yaptığı incemede, Altınkaya’nın karnından bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi. Olay yerindeki incelemenin ardından Altınkaya’nın cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

BİRLİKTE İÇKİ İÇTİĞİ ARKADAŞI ARANIYOR

Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, öldürülen Altınkaya’nın en son işsiz olan arkadaşı A.C. ile besi çiftliğinde içki içerken görüldüğünü tespit etti. Bunun üzerine A.C., teknik takibe alındı. Teknik takip sonucu jandarma, A.C.’nin saat 11.00’de ilçeden ayrılıp, memleketi olan Manisa’nın Turgutlu İlçesi’ne gittiğini ve suç aleti bıçağı da bir tepeden attığını belirledi. Aldıkları alkolün de etkisiyle henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan tartışmada, bekar olan Altınkaya’yı öldürdüğü ileri sürülen A.C.’nin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

'HAYVANLAR YETİM KALDI'

Av köpeği tutkunu olan Altınkaya’nın hayvan barınağında, 2.5 yıl önce bir taşeron firma aracılığıyla işe başladığı, otellerden topladığı gıda artıklarını barınağa taşımakla görevli olduğu belirtildi. Çevresinde uyumlu ve sevilen biri olan Altınkaya’nın ölüm haberiyle sarsılan hayvanseverler, "Barınaktaki köpek ve kediler yetim kaldı" dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:23

İLGİLİ HABERLER