Asayiş
  • 17.6.2021 21:00

HDP binasında saldırganı ilk ifadesinde PKK dedi

İzmir'in Konak ilçesindeki bir binaya giren kimliği belirsiz kişi, tabancayla sokağa ateş açtı. Şüpheli, olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alındı. İzmir'deki olayda Deniz Poyraz hayatını kaybetti. İzmir Valiliği'nden gelen açıklamada ise, 'HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O.G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan Deniz Poyraz isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür.' ifadeleri kullanıldı. Öte yandan Deniz Poyraz'ın, partide çay servisi yapan annesi Fehime Poyraz rahatsızlandığı için bir günlüğüne onun yerine işe geldiği öğrenildi. Saldırgan O.G'nin (27) emniyette verdiği ilk ifadesi ortaya çıktı.

İzmir'in Konak ilçesi Şair Eşref Bulvarı'ndaki iş merkezinin 2. katında bulunan HDP İzmir İl Başkanlığı'na giren silahlı saldırgan, tabancayla etrafa ateş açtı.

Onur Gencer kimdir? Kaç yaşında? | İzmir HDP il binasına saldıran Onur  Gencer hayatı

PARTİ ÇALIŞANI HAYATINI KAYBETTİ, SALDIRGAN YAKALANDI

İzmir İl Başkanlığı'nın camlarının kırıldığı saldırının ardından iş merkezinin çatı katına çıkan saldırgan Onur Gencer gözaltına alındı.

İş merkezinin etrafını güvenlik kordonuyla çevreleyen ve il başkanlığında inceleme yapan polis ekipleri, bir kişinin hayatını kaybettiğini belirledi.

Bir de not düştü! Onur Gencer, HDP'ye sladırısının ardından Whatsapp'tan ne  paylaştı?

Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken şüpheli O.G.'nin içeride parti çalışanı Deniz Poyraz'ı öldürdüğü belirlendi.

İzmir Valiliği'nin açıklaması

İzmir Valiliği saldırıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, saat 11:05 sularında 32 işyerinin bulunduğu bir iş hanının 2. katındaki HDP il binasına saldırı düzenlendiğini belirterek, saldırganın sağlık çalışanıyken istifa ederek görevinden ayrılan O.G. isimli şahıs olduğunu duyurdu. Valilik şüpheli şahsın gözaltına alındığını açıklarken, saldırıda parti çalışanı Deniz Poyraz'ın yaşamını yitirdiğini de doğruladı.

HDP'li Ertuğrul Kürkçü saldırganları açıkladı: Onur Gencer ve iki kişi

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İzmir’de, bir kişinin öldüğü HDP İl Başkanlığına yönelik silahlı saldırının ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili açıklama yaptı.

Meydana gelen olayla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. Açıklamada şu sözlere yer verildi:

 "17/06/2021 tarihinde Halkların Demokrasi Partisi (HDP) İzmir İl Binasına silahlı bir kişi girerek parti binasındaki bir çalışanı silahla vurarak öldürdüğü bilgisinin alınması üzerine derhal soruşturma başlatılmıştır. Bu kapsamda iki Cumhuriyet Savcımızın ve bir Başsavcı Vekilimizin kolluğa verdiği talimatlar doğrultusunda soruşturmanın hızlı ve etkin bir şekilde yapılması sağlanmıştır. Olay şüphelisi O.G. suçta kullanılan suç eşyası silahla beraber olay yerinde yakalanmıştır. Maktule D.P.’nin ölü muayene ve otopsi işlemlerinin yapılması talimatları verilmiş ve olay mahallindeki delillerin toplanması amacıyla olay mahalli güvenlik altına alınmıştır. Olay tüm yönleriyle araştırılmakta olup soruşturma titizlikle ve etkin bir şekilde devam ettirilmektedir."

Onur Gencer Haberleri | ERCİŞ HABER| HABER ERCİŞ | ERCİŞ HABERLERİ | VAN  HABER

SALDIRGANIN İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

İzmir’de, bir kişinin öldüğü HDP İl Örgütüne yönelik silahlı saldırının ardından gözaltına alınan şüpheli O.G.'nin emniyetteki ilk ifadesi ortaya çıktı. Şüphelinin "PKK'dan nefret ettiğim için yaptım" dediği öğrenildi.

"PKK'dan nefret ettiğim için..."

Öte yandan emniyetteki işlemleri devam eden O.G.’nin (27), terör örgütü PKK’dan nefret ettiği gerekçesiyle bu olayı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.

O.G.’nin, “Hiç kimseyi tanımıyorum. Kimseyle de bir bağlantı kurmadım. Terör örgütü PKK’dan nefret ettiğim için böyle bir şey yapmak istedim. Binaya girdim ve rastgele ateş ettim. Ardından da teslim oldum” dediği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 17.6.2021 21:19

İLGİLİ HABERLER