Gündem
  • 18.3.2021 12:22

HDP iddianamesinde 687 kişiye siyasi yasak istendi!.. İşte HDP'de siyasi yasak istenen kişiler

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP'ye açılan kapatma davasındaki iddianamesinde, HDP'nin devletin bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline geldiği belirtildi. İddianamede aralarında Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Pervin Buldan'ın da olduğu bazı isimlere siyaset yasağı, HDP'nin ödenecek hazine yardımlarından tamamen yoksun bırakılması istendi.

İddianamede HDP eş genel başkanları Pervin Buldan, Mithat Sancar eski eş genel başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 600 HDP’liye siyasi yasak getirilmesi istendi. Kobani ididanamesinin sanıkları arasında yer alan Ayhan Bilgen, Sırrı Süreyya Önder, Ayla Akat Ata, Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel, Emine Ayna, Ertuğrul Kürkçü, Mehmet Hatip Dicle siyasi yasak getirilmesi istenen isimler arasında bulunuyor.

İddianamede, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzur ve güveni için HDP'nin temelli kapatılmasının hukuksal zorunluluk olduğu kaydedildi.  İddianamede, PKK/KCK silahlı terör örgütüne eleman temin etmekte HDP'nin aktif rol oynadığı belirtildi.   İddianamede, HDP'nin ödenecek hazine yardımlarından tamamen yoksun bırakılması istendi.

SİYASİ YASAK İSTENEN İSİMLER

HDP iddianamesinde çok sayıda isim için 5 yıl süreyle siyaset yasağı talep edildi. O isimler arasında Selahattin Demirtaş, Pervin Buldan, Mithat Sancar, Sezai Temelli, Sırrı Süreyya Öner, Sebahat Tuncel, Figen Yüksekdağ da bulunuyor.

İşte iddianamede yer alan ifadeler:
"Aslında HDP ile PKK/KCK arasında bir fark yoktur. HDP silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın siyasi görünümlü bir uzantısıdır.
Davalı parti hiçbir milli meselede Türkiye'nin yanında yer almamış, karşısında kim varsa onların safında yer almayı tercih etmiştir.
HDP kongreleri örgütün propagandasının yapıldığı, teröristlere saygı duruşunda bulunulduğu 'PKK kongreleri' şeklinde cereyan etmiştir.
HDP, terör örgütü PKK/KCK'yı açıkça desteklemekten öteye geçerek onun bir organı gibi faaliyette bulunmuştur.
Seçimlere terör örgütünün dikte ettiği adaylarla girdi.
HDP, PKK'ya 'terör örgütü', PKK'lılara 'terörist' diyemedi.
HDP, TSK'nın operasyonlarını işgal girişimi gibi gösterdi.
Türkiye'nin bütünlüğü için HDP'nin kapatılması zorunluluk.''

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2021 12:36

İLGİLİ HABERLER