Gündem
  • 19.6.2019 15:49

HDP : Kürt halkı için İmamoğlu'na vereceğiz

HDPKK'lı Sezai Temelli, katıldığı canlı yayında 23 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. PKK sevici Temelli, "AK Parti'ye 31 Mart'ta kaybettirdiğimiz gibi 23 Haziran'da da kaybettireceğiz." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 23 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. HDPKK'lı Temelli, "AK Parti'ye 31 Mart'ta kaybettirdiğimiz gibi 23 Haziran'da da kaybettireceğiz."ifadelerini kullandı. İstanbul seçimlerinin 'Demokrasi Mücadelesi' olduğunu savunan PKK sevici Eş Genel Başkan, 31 Mart'ta oy vermeyen 200 bin HDP seçmeni olduğunu iddia ederek, seçmenlerine CHP'nin adayı için destek olma çağrısı yaptı.

Kürt halkı için imamoğlu

AKP- MHP bloğuna karşı. Bunu kim başardı? Siz başardınız. HDP başardı, Kürt halkı, emekçiler, kadınlar, gençler başardı. 23 Haziran'da da başaracağız.

Seçimin yenilendiği tarihte Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmesi sonrası 'yeni bir çözüm süreci' başlayacağına yönelik iddiaları da cevaplayan HDPKK'lı Temelli, "AKP, Kürt meselesinde samimi bir parti değil" ifadesini kullandı. "AKP'nin fabrika ayarları bozulmuş." diyen PKK sevici, "Fabrika ayarları düzelse bile çözüm süreci olmaz." şeklinde konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimlerine ilişkin, "Bugün AKP-MHP politikalarının karşısında Ekrem İmamoğlu vardır. O yüzden de gideceğiz oylarımızı İmamoğlu'na vereceğiz." dedi.oylarımızı İmamoğlu'na vereceğiz. Oylarımızı emanet olsun diye 3-5 sandalye masa için ya da çıkarlar için vermeyeceğiz. Gençlerimiz başardı biz de başaracağız.. Kürt halkı için mücadelemiz için İmamoğlu'na vereceğiz ve 31 Mart'da olduğu gibi 23 Haziran'da da biz kazanacağız." diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.6.2019 18:15

İLGİLİ HABERLER