Asayiş
  • 29.8.2019 11:30

HDP provokasyona hazırlanıyor! Ne yapacakları belli oldu

Terör örgütü PKK ile ilişiğini kesmeyen Mardin, Van ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyelerine kayyım atanmasının ardından HDP yeni bir provokasyona hazırlanıyor.

HDP, 3 büyükşehir belediyesine atanan kayyımlara karşı kesintisiz oturma eylemleri, atamaları uluslararası platformlara taşıma ve Meclis'e çağrı kararı aldı.
HDP, Mardin, Van ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyelerine atanan kayyıma karşı harekete geçti. HDP'de, 1 Eylül sonrasında izleyecekleri yol haritasına ilişkin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) nezdinde bir dizi karar aldı.

TBMM’yi, “acil gündem”le toplanmaya çağıracak

Buna göre, 1 Eylül’de Diyarbakır’da gerçekleştirilecek mitingin ardından da oturma eylemleri, kesintisiz olarak sürdürülecek. HDP, kayyım atamalarını diplomatik düzeyde de gündeme getirecek ve Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Konseyi (AK) ile AK Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirilecek. HDP MYK’si ayrıca 1 Ekim’de açılacak olan TBMM’yi, “acil gündem”le toplanmaya çağıracak.

'Ulusal birliğimizi sağlayarak kazanabiliriz'

DTK ise yazılı bir açıklama yaparak, “Ulusal birliğimizi sağlayamadığımız için kaybettiklerimizi, ulusal birliğimizi sağlayarak kazanabiliriz. Kayyıma karşı ulusal birlik ruhu ve bilinci ile seferber olalım” ifadelerine yer verdi.

Güncellenme Tarihi : 29.8.2019 11:31

İLGİLİ HABERLER