Gündem
  • 25.10.2021 12:52

HDP'den Akşener'e parmak cevabı

Akşener "Parmak sallıyorlar" demişti: HDP'den ittifaka bir mesaj daha..

HDP Eş Başkanı Sancar, gizli ittifak içinde olmak istemediklerini söylemişti. Pervin Buldan ise, "Ödedikleri bedellere karşı iktidarın parçası olacaklarını" öne sürmüş, İYİ Parti lideri Akşener, "Birileri parmak sallıyor" yorumu yapmıştı.

Adaylık karmaşasının yaşandığı Millet İttifakı'nda, seçim süreci yaklaşırken yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Gizli ittifak içinde olduğu bilinen HDP'den CHP ve İYİ Parti'ye bir çağrı yapıldı.

"GİZLİ SENARYOLAR İÇİNDE YOKUZ"

Antalya'da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Kapı arkasında, gizli senaryoların içinde yokuz" dedi.

CHP ve İYİ Parti'ye mesaj gönderen Sancar, şunları söyledi:

"Seçimlerde ne yapacağımızı açıkladık, bu konuda en açık, en dürüst, en şeffaf yöntemi biz izliyoruz. Kapı arkasında, gizli senaryoların içinde yokuz biz. Biz halkın önünde müzakere ederek yol alıyoruz, toplumda herkesle bu müzakereyi yürütmek için çalışmaya kararlıyız."

BEDELE KARŞILIK İKTİDARIN PARÇASI OLACAKLARMIŞ

Geçtiğimiz günlerde HDP'nin diğer Eş Başkanı Pervin Buldan, "Ödedikleri bedellere karşılık iktidarın parçası olacaklarını" söylemişti.

İLK DESTEK CHP'Lİ ALTAY'DAN

Bu açıklamadan sonra CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Buldan'a destek çıkarak, "Bir siyasi parti ülkeyi yönetme iddiasında bulunmuyorsa kapansın gitsin. Ülkeyi yönetme iddiasında olmayan siyasi parti olur mu?" demişti.

MERAL AKŞENER: BİRİLERİ PARMAK SALLIYOR

Pervin Buldan'ın sözleri İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da sorulmuştu. Akşener, "Ortada seçim yok. Siz şunu yapacaksınız diye parmak sallanıyor" cevabını vermiş, Kılıçdaroğlu ise, "Gerçekten ilk kez duydum.  Millet İttifakı'nı nasıl bozacağız diye Cumhur İttifakı'nda arayış olduğunu biliyorum. Bizim tek güvencimiz milletimiz" demişti.

 

Güncellenme Tarihi : 25.10.2021 13:04

İLGİLİ HABERLER