Gündem
  • 18.6.2014 12:03

HDP'den CHP'yi vuracak hamle

CHP ve MHP'nin 'çatı adayı' olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu göstermesinin ardından, BDP'den büyük bir sürpriz geldi. HDP-BDP'nin adayının CHP'li Rıza Türmen olduğu ileri sürüldü.

PROF. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ortak cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmasıyla HDP-BDP cehpesi de hareketlendi. İhsanoğlu’nun adaylığına tepki gösteren CHP milletvekilleri ile sol/ sosyal demokrat tabanının da desteğini alabilecek bir aday arayışına giren HDP-BDP kurmayları, CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen’e “Adayımız ol” teklifi götürdü.

Türmen’in kararını bugün HDP’ye iletmesi bekleniyor. Türmen’in ‘olumsuz’ yanıt vermesi halinde Selahattin Demirtaş’ın ismi öne çıkıyor. Demirtaş’ın adaylık için “Olabilir” değerlendirmesi yaptığı öğrenildi. HDP’nin tartışmaya açtığı 3’üncü isim ise Avukat Eşber Yağmurdereli oldu. HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü de İhsanoğlu’nun ortak aday olarak çıkarılmasını eleştirerek, “CHP ve MHP’nin Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday göstermesi Karagöz karşısına Hacivat karakteri çıkartılmasıdır. Asıl mesele ABD’nin onayını elde etmekle ilgilidir” dedi. (Hürriyet)
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:06

İLGİLİ HABERLER