Gündem
  • 31.5.2022 12:50

HDP'den ortağı CHP ve İYİ Parti'ye ültimatom!.. TSK'nın PKK operasyonlarına engel olun

HDP'den ittifak ortaklarına gözdağı! Operasyonlara karşı çıkmazsanız kaybedeceksiniz

Başkan Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında Suriye'nin kuzeyine yeni bir askeri operasyonun sinyalini vermişti. HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, TSK'nın Türkiye'nin güney sınırındaki terör unsurlarına yönelik yürüttüğü operasyonlar üzerinden muhalefet partilerine tepki gösterdi. Askeri harekatların 'Kürt düşmanlığı' olduğunu iddia eden Oluç, ittifak ortaklarına gözdağı vererek, "Muhalefet maalesef gereken tepkileri göstermedi. Bunu net olarak görmeleri ve deşifre etmeleri gerekiyor. Yapılmadığı takdirde muhalefet kaybedecektir." dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, Türkiye'nin güney sınırında yer alan terör unsurlarına yönelik yeni bir operasyon başlatacağını açıklamıştı. Konuşmadan birkaç gün sonra yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında ise, Türkiye'nin sınır güvenliğine vurgu yapılarak, operasyonun sinyali verilmişti.

Gelişmeler sonrası terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP, operasyonlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirmiş, partinin Sözcüsü Ebru Günay, askeri harekatlar için 'soykırım' ifadelerini kullanmıştı.

HDP'Lİ OLUÇ'TAN İTTİFAK ORTAKLARINA 'OPERASYON' GÖZDAĞI: SİZ KAYBEDERSİNİZ
HDP kanadından operasyonlara karşı yapılan açıklamalara bugün bir yenisi daha eklendi. HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, TSK'nın Türkiye'nin güney sınırındaki terör unsurlarına yönelik yürüttüğü operasyonlar üzerinden muhalefet partilerine tepki gösterdi.

Askeri harekatların 'Kürt düşmanlığı' olduğunu öne süren Oluç, ittifak ortaklarına gözdağı vererek, "Muhalefet maalesef gereken tepkileri göstermedi. Muhalefetin bunu net olarak görmesi ve deşifre etmesi gerekiyor. Yapılmadığı takdirde muhalefet kaybedecektir." dedi.

Güncellenme Tarihi : 31.5.2022 13:14

İLGİLİ HABERLER