Gündem
  • 9.12.2021 10:45

HDP'li Nusrettin Maçin Kürdistan'a özgürlük dedi, CHP'den destek geldi

Meclis'te 'Kürdistan' sözleri tepki çekmişti! HDP'li vekil Nusrettin Maçin'e ceza verildi

TBMM Genel Kurulu’nda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın bütçeleri görüşülürken, HDP Grubu adına söz alan Şanlıurfa Milletvekili Nusrettin Maçin, konuşmasının sonunda kürsüden, “Kürdistan’a özgürlük” ifadesini kullandı.

TBMM Genel Kurulu’nda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın bütçeleri görüşülürken, HDP Grubu adına söz alan Şanlıurfa Milletvekili Nusrettin Maçin, konuşmasının sonunda kürsüden, “Kürdistan’a özgürlük” dedi. Verilen arada TBMM Başkanvekili Süreyya Şadi Bilgiç tutanakları kontrol ettikten sonra, Anayasa ve TBMM İçtüzük’ün ilgili maddelerini hatırlatarak, Maçin’e 3 birleşim çıkarma cezası verildiğini duyurdu.

Bilgiç, HDP’li Maçin’e kürsüden savunma hakkını kullanıp kullanmayacağını sordu. Savunma hakkını kullanmayacağını söyleyen Maçin için alınan karar oylandı.

Kabul edilen kararla Maçin’e Genel Kurul’a 3 birleşim katılmama cezası verildi. Maçin, kararın oylanmasının ardından Genel Kurul’dan ayrıldı.

TBMM'de Nusrettin Maçin'den provokasyon! Skandal sözlere ceza!

HDP Şanlıurfa Milletvekili Nusrettin Maçin'e, TBMM Genel Kurulu'nda, "Kürdistan'a özgürlük ve iktidara geleceğiz" sözleri nedeniyle TBMM İçtüzük gereği Genel Kurul'a üç birleşim katılmama cezası verildi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın bütçeleri görüşülürken, HDP Grubu adına söz alan Şanlıurfa Milletvekili Nusrettin Maçin, konuşmasının sonunda kürsüden, "Kürdistan'a özgürlük" ifadesini kullandı.

SKANDAL SÖZLERE CEZA!

Verilen arada TBMM Başkanvekili Süreyya Şadi Bilgiç tutanakları kontrol ettikten sonra, Anayasa ve TBMM İçtüzük'ün ilgili maddelerini hatırlatarak, Maçin'e 3 birleşim çıkarma cezası verildiğini duyurdu.


Bilgiç, HDP'li Maçin'e kürsüden savunma hakkını kullanıp kullanmayacağını sordu. Savunma hakkını kullanmayacağını söyleyen Maçin için alınan karar oylandı. Kabul edilen kararla Maçin'e Genel Kurul'a 3 birleşim katılmama cezası verildi. Maçin, kararın oylanmasının ardından Genel Kurul'dan ayrıldı. 

Oylamada CHP 'evet' oyu vermedi!

Güncellenme Tarihi : 10.12.2021 00:33

İLGİLİ HABERLER