Gündem
  • 20.2.2020 13:36

HDP'li vekil kimliğini açık etti!.. FETÖ'cüler çıkacak siz içeri gireceksiniz

Ahmet Şık'tan skandal tehdit: FETÖ'cüler çıkacak siz gireceksiniz..HDP Milletvekili Ahmet Şık, Osman Kavala hakkında gözaltı kararı verilmesinin ardından yaptığı skandal açıklamada açıkça Hükümet'i ve yargıyı tehdit etti. Şuan hapishanelerde bulunan FETÖ'cülerin çıkacağını söyleyen Şık, 'Onlar çıkacak siz gireceksiniz' dedi.

'Gezi Parkı Davası'nda hakkında beraat kararı verilen Osman Kavala, cezaevinden çıkamadan 15 Temmuz soruşturması kapsamında gözaltına alındı. HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, gözaltı kararının ardından yaptığı açıklamayla hükümet'i ve yargı mensuplarını açıkça tehdit etti. Hapishanedeki FETÖ’cülerin çıkacağını söyleyen Şık, "Onlar çıkacak, siz gireceksiniz" dedi.

HÜKÜMET'E 'MAFYA', KAVALA'YA 'REHİNE'

Ahmet Şık yaptığı skandal açıklamada, Hükümet'e ‘mafya’ dedi, Osman Kavala için ise ‘mafyanın rehinesi’ yorumunu yaptı. İktidarın düzeni devam ettiremeyeceğini söyleyen Şık, FETÖ’cülerin hapishanelerden çıkacağını, şuan FETÖ ile mücadele edenlerin hapishanelere gireceğini ifade etti.

Ahmet Şık yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Osman Kavala iktidardaki ömrünü uzatmaya çalışan bir mafyanın rehinesi haline gelmiştir. Şuan 2 binin üzerinde hakim ve savcı Fetullah Gülen örgütüne üye oldukları gerekçesiyle tutuklular, ben bu hakim ve savcılara bunu hatırlatıyorum. Bu iktidar bu düzeni devam ettiremeyecek ve şuan bu kararları alanlar, bu iddianameleri yazanlar kendi iddianamelerini hazırlıyorlar. Bu ve benzeri komploları kuranlar, yürütenler, emri verenler her kimse aynı muameleyle karşılaşacaklar. Hiç kimse bundan kaçamayacak. O cezaevleri boşalacak, bu hukuksuzlukları yapanlar o hapishaneye girecek."

Güncellenme Tarihi : 20.2.2020 23:20

İLGİLİ HABERLER