Gündem
  • 15.12.2014 10:37

HDP'li vekilden CHP'ye birleşme çağrısı

Kılıçdaroğlu'na seçimlere birlikte girme çağrısı yapan HDP'li Adil Zozani, "Demokratik Cumhuriyet Partisi gibi bir şemsiyenin altında birleşelim" dedi.

HDP'nin genel seçim için AK Parti ile anlaştığını öne süren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na HDP'den farklı bir tepki geldi. Hakkari Milletvekili Adil Zozani, "Biz değil AKP'ye destek olmak, Türkiye'yi AKP mecburiyetinden kurtaracak tek siyasi görüşüz" ifadelerini kullandı.

CHP içerisindeki demokrat kesimlere çağrı yaptığını söyleyen HDP'li vekil, "Buyrun gelin Türkiye'yi kucaklayacak ve gerçek anlamda demokratik bir iktidarı oluşturacak bir şemsiye altında buluşalım. Bu şemsiyenin adı pekala Demokratik Cumhuriyet Partisi olabilir” dedi.

Zozani'den CHP ile ittifak açıklaması

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Adil Zozani, "CHP'ye yönelik kurumsal olarak bir ittifak çağrım olmamıştır. İfade ettiğim husus; CHP içerisindeki demokrat kesimlere yönelik demokrasi şemsiyesi altında duyarlılık oluşturma önerisidir" dedi.

Adil Zozani'nin açıklamaları şöyle;

"Bugün bazı gazetelerde yer alan, CHP'ye 2015 genel seçimlerinde ittifak çağrısı yaptığım yönündeki haberlere ilişkin olarak kamuoyunu doğru bilgilendirmek açısından bir açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur. CHP'ye yönelik kurumsal olarak bir ittifak çağrım olmamıştır. İfade ettiğim husus; CHP içerisindeki demokrat kesimlere yönelik demokrasi şemsiyesi altında duyarlılık oluşturma önerisidir. Türkiye'de demokrasi ve özgürlükler mücadelesini büyütmek açısından barıştan, emekten, demokrasiden yana olan herkesin ortak hareket etmesi gerektiğini savunmak zaten ilkesel tutumuzun bir gereğidir. İfadelerim bunu vurgulamaya yöneliktir. Bundan herhangi bir seçim işbirliği ve ittifakı anlamı çıkarılmamalıdır."

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:37

İLGİLİ HABERLER