Gündem
  • 25.2.2022 23:50

HDP'li vekiller TSK'nın operasyonuna karşı Şengal'e gidip Türkiye'yi kötüledi

HDP'li milletvekillerinin gerçekleştirdiği ziyaretlerin nedeni ortaya çıktı.

HDP'li milletvekilleri gittikleri yerlerde yaptıkları açıklamalarda TSK tarafından terör yuvalarına yönelik gerçekleştirilen başarılı operasyonların "sivil halka yönelik katliam" olarak nitelendirerek, bölge halkının haklarının savunulması bahanesiyle Türkiye'ye karşıtlığını aşılamaya çalışırken bölgedeki terör varlığını meşrulaştırma çabasına girdikleri görüldü.

HDP'li milletvekilleri PKK için Irak ve Suriye'ye gitti - Son Dakika  Haberler

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan Derik, Sincar ve Karacak bölgelerindeki terör yuvalarına yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 1 Şubat'ta başarılı şekilde icra edilen "Kış Kartalı Hava Harekâtı" operasyonunu protesto etmek amacıyla 9 Şubat tarihinde HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ve HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş'ten oluşan bir heyet Irak'ta ziyaret gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

HDP'li milletvekilleri PKK için Irak ve Suriye'ye gitti - Son Dakika  Haberler

HDP MİLLETVEKİLLERİ YİNE ŞAŞIRTMADI
Basın açıklamasında konuşan HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş; "Türkiye'deki demokrasi ve özgürlük isteyen halklar olarak, Ezidi halkımıza desteğimizi ifade ediyoruz. Tüm katliamlara ve vahşete karşı halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Hangi taraftan saldırı gelirse karşı duracağız." şeklinde açıklamalarda bulundu.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ise; "Tüm özgürlük ve barışsever halklar adına Şengal'deyiz. Şengal halkı düşünce ve inançlarıyla kendi ayakları üzerinde durmak istiyor. Şengal'de demokratik toplum gerçeğini gördük. Şengal'deki tüm gözlemlerimizi Türkiye halkıyla paylaşacağız. AK Parti hükümetinin Şengal'deki politikaları suçtur" dedi

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya; "Ezidi toplumu yeni bir yaşam için büyük çaba sarf ediyor. Bu bulunduğumuz yer, bildiğiniz gibi Hanesor Halk Meclisi'ydi. Şengal'de hastaneler, halk meclisleri, kadın ve çocuk yaşam alanları bombalanıyor. Özgür ve barış içinde bir yaşam için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız" şeklinde provakatif konuşmalar yaptı.

Güncellenme Tarihi : 25.2.2022 23:59

İLGİLİ HABERLER