Gündem
  • 26.4.2021 15:17

HDP'lilere soyunuz tükensin diyen parti kurucusuna Babacan'dan fırça

HDP ile DEVA Partisi birbirine girdi..
HDP'lilere soyunuz tükensin diyen DEVA Partisi kurucularından Metin Kaşıkoğlu, Genel Merkez'den gelen fırça üzerine tweetini sildi ve özür yazısı yayınladı..

Eski AKP'li, DEVA Partisi kurucularından Metin Kaşıkoğlu, Ermeni tehcirine ilişkin açıklama nedeniyle HDP'ye "Umarım sizin de soyunuz tez zamanda tükenir" dedi. Ardından eski HDP'li Sırrı Sakık cevap verdi.

Eski AKP'li, DEVA Partisi kurucularından Metin Kaşıkoğlu, Ermeni tehcirine ilişkin açıklama nedeniyle HDP'ye "Umarım sizin de soyunuz tez zamanda tükenir" dedi. Eski HDP Milletvekili Sırrı Sakık "Hiç mi şaşırtmazsınız? Bu kadar mı benzersiniz birbirinize?" yanıtını verdi.

DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi ve eski AKP Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, HDP'nin Ermeni tehcirine ilişkin açıklamasına tepki gösterirken "Umarım sizin de soyunuz tez zamanda tükenir" ifadesini kullandı.

Kaşıkoğlu, Twitter hesabından HDP'nin Ermeni 'Soykırımı utancıyla yüzleşin!' açıklamasını alıntılayarak "Yarın PKK'ya da soykırım yapıldı dersiniz siz bu zihniyetle. Umarım sizin de soyunuz tez zamanda tükenir" diye yazdı.

Birçok kullanıcı DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın adını etiketleyerek Kaşıkoğlu'na tepki gösterdi.

SIRRI SAKIK'TAN TEPKİ

Eski Halkların Demokratik Partisi(HDP) Milletvekili Sırrı Sakık DEVA Partili Kaşıkoğlu'nun açıklamasına cevap verdi. Sakık, "Hiç mi şaşırtmazsınız? Bu kadar mı benzersiniz birbirinize?" ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIMI SİLDİ

Kaşıkoğlu tepkiler üzerine bir 'özür' açıklaması yayınladı. Kaşıkçıoğlu iyi niyetli olduğunu savundu ve sözlerinin istismar edildiğini iddia etti. HDP'yle ilgili tweetini silen Kaşıkoğlu yeni paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun 24 Nisan 2021 tarihli "Ermeni Soykırımı Utancıyla Yüzleşin" açıklamasına yönelik eleştirel Twitter paylaşımımın, bağlam ve asıl maksadından kopartılarak, hiçbir zaman benimsemediğim ırkçılık ve Kürt düşmanlığı boyutuna evirilmeye çalışıldığını, bu durum nedeniyle bazı Kürt vatandaşlarımızın samimi olarak üzüntü duyduklarını müşahede etmekteyim.

Türkiye'de siyaset yapma iddiasında bulunan bir siyasi partinin, bu kadim topraklarda 1915 yıllarında yaşanmış karşılıklı büyük acılarla ilgili, tarihi gerçeklerle bağdaşmayacak şekilde "SOYKIRIM" ifadesini kullanıp, bununla ülkemizin yüzleşmesini istemesi üzerine yaptığım paylaşımdan asıl maksadım;

Ülkemizin tüm insanlarının birlik, beraberlik ve birlikte yaşama ideallerine zarar verici nitelikte gerçekleştirilen siyaset zihniyeti ve anlayışının sona ermesi istek ve beklentisidir. Tüm iyi niyetimize ve asıl maksadımıza rağmen, bir kesim tarafından ısrarla maksadından koparılarak istismar edilmeye çalışılan paylaşım nedeniyle samimi şekilde üzülen ve kalbi kırılan tüm vatandaşlarımızdan özür diler, haklarını helal etmesini dilerim.

Bu minvalde art niyetli kişilerin daha fazla manipülasyonuna fırsat vermemek adına ve farkına varmadan kalplerinin kırılmasına neden olduğum tüm insanlara duyduğum saygıdan ötürü platformda yaptığım paylaşımı da kaldırıyorum.

Tüm kamuoyuna saygılarımla arz ederim."

Güncellenme Tarihi : 26.4.2021 15:26

İLGİLİ HABERLER