Gündem
  • 19.8.2019 21:10

HDP'nin iç savaş çağrısına CHP'den tam destek

Kayyum sonrası HDP'den iç şavaş çağrısı! CHP'den destek

Diyarbakır, Van ve Mardin'in HDP'li Büyükşehir Belediye Başkanları, İçişleri Bakanlığı'nca haklarında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında görevlerinden alındı. Bu görevden alınmalardan sonra ilk ses CHP'den geldi ve HDP de iç savaş çağrısı yaptı.

Diyarbakır, Van ve Mardin'in HDP'li Büyükşehir Belediye Başkanları, İçişleri Bakanlığı'nca haklarında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında görevlerinden alındı. 4 ayda belediyeleri terör örgütü PKK karargahına çeviren HDP yönetimleri tüm kaynakları terör örgütünün hizmetine sundu. İçişleri Bakanlığı'nca görevden alınan Belediye Başkanları yerine illerin valileri belediye başkan vekili olarak atandılar. Bu kararın ardından HDP'li Hasip Kaplan iç savaş çağrısı yaptı. CHP'li Sezgin Tanrıkuluda belediyelerin PKK tarafından yönetilmesini destekledi.

Kaplan, CHP'ye atıfta bulunarak "Savaş tamları çalıyor. Bu süreçte dostla düşman kim göreceğiz" dedi.

iŞTE KAPLAN'IN ATTIĞI TWEET:

TANRIKULU'NDAN PKK KARARGAHINA ÇEVRİLEN BELEDİYEYE DESTEK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetiminin de bugün konuyla ilgili bir toplantı gerçekleştireceği öğrenildi. DW Türkçe'ye konuşan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Yeni bir darbeyle karşı karşıyayız. Darbeler sadece tankla, topla olmuyor. Halkın iradesine darbe, sandığa darbe yapıldığını da hep birlikte görüyoruz" dedi.

Tanrıkulu, "Hukuka da demokrasiye de sığmayacak bir durumla karşı karşıyayız" diye ekledi.

CHP'Lİ BEKAROĞLU'NDAN DA TERÖR BELEDİYESİNE DESTEK

"Diyarbakır, Van ve Mardin’de 4,5 ay önce seçilen belediye başkanları görevden alınarak yerlerine Valiler atandı. Gerekçe terör örgütlerine destek vermek. Bunun anlamı sadece demokrasinin iptal eğilmesi değil, aynı zamanda halkın meşru siyasetten umudu kesmesinin istenmesidir."

Güncellenme Tarihi : 19.8.2019 21:17

İLGİLİ HABERLER