Asayiş
  • 30.7.2008 03:19

HEDEF NEDEN GÜNGÖREN OLDU?.. İŞTE GÜNGÖREN'İN BİLİNMEYENİ...

Terör vahşetine sahne olan Güngören, İstanbul'da köyden kente göçün en yoğun yaşandığı, ekonomik ve sosyal açıdan en zorlu sorunların hissedildiği bir ilçe oldu. Tekstil ve hazır giyimin merkezi Merter'in işgücünü sağladığı gibi, üstü ev, altı atelye olan derme çatma binalarıyla da sektöre milyonlarca liralık katma değer yaratıyor.

Terörün hedef seçtiği Güngören, kadınıyla, erkeğiyle birçok ünlü markanın altyapısına hizmet ediyor, tekstil ihracatının artışına katkıda bulunuyor. 1980'lerden 2000'lere kadar tası tarağı toplayıp Anadolu'dan İstanbul'a gelenlerin ilk uğrak yeri olan Güngören, toprak olarak dar alana ve E- 5 karayolunun kenarına sıkışmış olmasına rağmen 320 bin kişilik nüfusuyla, İstanbul'un en kalabalık bölgelerinden birisi haline geldi. Güngören Belediyesi yetkilileri, ilçenin terörün hedefi seçilmesinde de bu yoğunluğun etkili olduğunu belirtiyorlar. 1955'lerde 45 haneli bir köy iken 237 kişinin yaşadığı ilçede, bugün 320 bin kişi hayatını sürdürüyor. Gündüz bu nüfusun 1 milyona kadar çıktığını kaydeden yetkililer, ilçeye ortak bir kimlik kazandırmak için 'kentsel dönüşüm' projesi hazırlandığını anlatıyorlar.

YARALARI SARACAĞIZ

Uzun yıllar varoş görüntüsünden kurtulamayan Güngören, son yıllarda yapılan yeni binalar, alışveriş merkezleri, hastaneler ve eğitim kurumlarıyla yeni bir yüze kavuştu. Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, bölgeyi cazibe merkezi haline getirmek için çabalarken, TOKİ de bir ofis açarak ilçe halkını yeni konutlara kavuşturma amacındaydı. Parkları olmadığı için halk, sıcak bir yaz gününde pazar tatilinde keyif yapmak için önceki gün yine çıkmaz sokaklarına çıktılar. Ancak, terör vahşeti, onları çok acımasız yakaladı ve kendi evlerinde vurdu. İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, "Vahşetin tekstil bölgesinde olması, acımızı çok daha fazla artırıyor. Yaraları sarmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız, terörü bir kez daha lanetliyoruz" diyor.

Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan:

Türkiye'nin güçlenmesinden, huzurun ve istikrarın bozulmasından çıkar sağlamak isteyen, ülkemizin birlik ve beraberliğinin bozulmasından medet umanların gerçekleştirdiği hain saldırıyı lanetle kınıyorum.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu:

Türk iş dünyası adına milletimize yönelik terörist saldırıları nefretle kınıyoruz. Ulus olarak yekvücut olmalıyız. Terörizm belasından kurtulabilmesi için uluslararası işbirliğine ihtiyaç var.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş:

Bu hain saldırı, teröre karşı kararlığımızı asla etkilemeyeceği gibi birlik ve dayanışmamızı daha da güçlendirecektir. Bu alçakça saldırıyı nefretle kınarken, gerçekleştirenleri ve arkasındaki güçleri lanetliyoruz.

TÜSİAD:

Türk halkının sağduyusunu, huzurunu ve Türkiye'nin istikrarını hedeflemiş bu tür saldırılarla Türkiye, kaos ortamına itilmek istenmektedir. Terörden medet umanlar hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaktır.

MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan:

Masum insanlara yönelik yapılan bu gibi vahşi terör olaylarını şiddet ve nefretle kınıyoruz. Türkiye'nin birliğini ve bütünlüğünü bozmayı amaçlayan bu saldırıların faillerinin yakalanacağına inancımız tamdır.

Perihan ÇAKIROĞLU/İSTANBUL

 
 
Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:29

İLGİLİ HABERLER