Asayiş
  • 12.2.2019 09:00

Helikopter kazasında şehit olan askerlerin isimleri belli oldu

Çekmeköy’de helikopter kazasında şehit olan 4 askerin isimleri belli oldu. Savcılık, helikopterin düşmesine sebep olan olgular ile varsa kusuru bulunan tüm kişilerin tespiti amacıyla soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü açıkladı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çekmeköy'de 4 askerin şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, 11 Ocak günü saat 18.50 civarında 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi askeri helikopterin İstanbul'un Çekmeköy ilçesi Kirazlıdere Mahallesi'nde bir site içine düştüğünün bildirilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı belirtildi. Olayda helikopterde bulunan Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, Yüzbaşı Semih Özcan, Astsubay Başçavuş İlyas Kaya ve Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar'ın şehit olduğu bildirildi. Soruşturma kapsamında görevlendirilen bir cumhuriyet başsavcı vekili ile iki cumhuriyet savcısının derhal olay yerine intikal ederek inceleme yaptıkları,askeri helikopterin ait olduğu komutanlığa bağlı kaza kırım ekibinin de bölgede çalışma yaptığı belirtildi.

Açıklamada, gerekli adli muayenelerin tamamlanmasının ardından şehit cenazelerinin incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderileceği kaydedilerek, “Helikopterin düşmesine sebep olan olgular ile varsa kusuru bulunan tüm kişilerin tespiti ve haklarında yasal gereğinin yapılması amacıyla soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi üzerine İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince olayla ilgili yayın yasağı kararı verildiği hususları kamuoyuna ve tüm basın/yayın kuruluşlarına saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Çekmeköy'de düşen askeri helikopterle ilgili açıklama yaptı. Altun yaptığı açıklamada "İstanbul Çekmeköy’de içinde bulundukları helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 4 askerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Başta aileleri olmak üzere milletimizin başı sağolsun. Şehitlerimizin bölgedeki vatandaşlarımızı korumak için son anda gösterdikleri kahramanlığı unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

ANADOLU CUMHURİYET  BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Çekmeköy'de askeri helikopterin düşmesine sebep olan olgular ile  varsa kusuru bulunan tüm kişilerin tespiti ve haklarında yasal gereğinin yapılması amacıyla soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü belirtildi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, saat 18.50 civarında 4. Kara  Havacılık Alay Komutanlığı'na ait olan UH-1 tipi askeri helikopterin Çekmeköy  Kirazlıdere Mahallesi’nde bulunan bir site içine düştüğünün bildirilmesi üzerine  soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.

Olay esnasında helikopterde bulunan Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, Yüzbaşı  Semih Özcan, Astsubay Başçavuş İlyas Kaya ve Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar’ın  şehit olduğu aktarılan açıklamada, soruşturma kapsamında görevlendirilen bir  cumhuriyet başsavcıvekili ile iki cumhuriyet savcısının derhal olay yerine  intikal ederek inceleme yaptıkları, askeri helikopterin ait olduğu komutanlığına  bağlı kaza kırım ekibinin de bölgede çalışma yürüttüğü bilgisi verildi.

Açıklamada, gerekli adli muayenelerin tamamlanmasının ardından şehit  cenazelerinin İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderileceği bildirilerek,  şunlar kaydedildi:

"Helikopterin düşmesine sebep olan olgular ile varsa kusuru bulunan  tüm kişilerin tespiti ve haklarında yasal gereğinin yapılması amacıyla  soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi  üzerine İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce olayla ilgili yayın  yasağı kararı verildiği hususları, kamuoyuna ve tüm basın yayın kuruluşlarına  saygıyla duyurulur."

BİNALİ YILDIRIM: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul Çekmeköy'de düşen  askeri helikopterde dört askerin şehit olması sebebiyle, taziye mesajı yayımladı.  Yıldırım, mesajında şunları kaydetti: "İstanbul, Çekmeköy'de askeri helikopterimizin düşmesi neticesinde  dört askerimizin şehit olduğu haberini almaktan büyük üzüntü duydum. Ordumuzun gözbebeği kahraman evlatlarımıza Allah'tan rahmet, silahlı  kuvvetlerimizin kıymetli mensuplarına ve kahramanlarımızın kederli ailelerine ve  aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum."

Niğde'ye şehit ateşi düştü

Niğde'ye şehit ateşi düştü

İstanbul Çekmeköy'de bir site içerisine düşen askeri helikopterde şehit olan askerin Niğde’deki babaevine ateş düştü.

İstanbul Çekmeköy'de düşen askeri helikopterde şehit olan 4 askerden Astsubay Kıdemli Çavuş Yakup Avşar'ın (27) acı haberi memleketi Niğde'ye ulaştı. Niğde'nin Şahinali Mahallesi'nde İlnur Apartmanı'nda oturan baba Zekeriya ve anne Fatma Avşar'a acı haberi Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılınç verdi. Haberi alan şehidin yakınları da eve akın etti.

Şehit Avşar'ın yeni evli olduğu öğrenildi.

Eskişehir'e şehit ateşi düştü!

Bir şehit ateşi de Eskişehir'e düştü

İstanbul Çekmeköy’de bir site içerisine düşen askeri helikopterde Eskişehirli Astsubay Başçavuş İlyas Kaya da şehit oldu.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde bir site içerisine zorunlu iniş yapan askeri helikopter henüz belirlenemeyen bir nedenle düştü. Akşam saatlerinde 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığı'na ait UH-1 tipi askeri helikopterin düşmesi sonucu 4 asker şehit oldu. Şehit olan askerlerden Astsubay Kıdemli Başçavuş İlyas Kaya'nın (35) acı haberi memleketi Eskişehir'e ulaştı. Işıklar Mahallesi Kırım Caddesi Taşkın apartmanında oturan baba evine askeri erkan tarafından haber verilerek Türk Bayrağı asıldı.

Ulaşamayınca İstanbul'a hareket etmişler

Olayın duyulması üzerine çocuklarını arayan ve ulaşamayan baba Cemil Kaya ve anne Şahinde Kaya, İstanbul'a doğru yola çıktığı öğrenildi. Şehit Kaya'nın biri kız, biri erkek olmak üzere 2 çocuğunun olduğu ve İstanbul'a tayininin yeni çıktığı bilgisine ulaşıldı. Haberi alan şehidin yakınları da baba evine akın etti.

 

Güncellenme Tarihi : 12.2.2019 09:12

İLGİLİ HABERLER