Spor
  • 24.8.2009 10:43

HELVACI: TRANSFER HER ZAMAN DEVAM EDER

İSTANBUL - Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, Kayserispor karşısında 4-1'lik galibiyet elde eden takımı ve teknik heyeti kutlarken, transferde çalışmaların her zaman süreceğini kaydetti.
Maç sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Helvacı, transfer gündeminin ilk sırasında yer alan Bursasporlu Sercan Yıldırım ile ilgili Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın da maçta olmasının hatırlatılması üzerine, ''İbrahim Yazıcı, davetlimiz olarak maçı izledi. Galatasaray'da transfer her zaman devam eder. İhtiyaçlar ve şartlar belirleyici olur. Takımı izliyorum, hepsi de mükemmel oynuyor'' dedi.
Kayserispor'a güzel bir gol atan Elano'nun takıma ısınma aşamasında olduğunu ifade eden Helvacı, ''Elano kalitesini geçen hafta göstermişti. Bu hafta yine herkese kalitesini gösterdi. Bizim takımımızda her oyuncu birer yıldız'' diye konuştu.
Helvacı, özellikle Galatasaray'da oluşan arkadaşlık ortamına dikkati çekerek, ''İkinci yarıda sahaya çıkmayan Keita bile gelip yedek kulübesinde arkadaşlarıyla maçı izledi. Bu da takım olunduğunun bir göstergesidir. Galatasaray, sadece saha içinde değil, saha dışında da gerçek bir takım'' şeklinde konuştu.

-''ALİ SAMİ YEN'DE SON SEZONUMUZ''-
Mehmet Helvacı, Ali Sami Yen Stadı'nda son sezonu oynadıklarını kaydederek, taraftarın kombine biletlere ilgisini sürdürmesini isterken, yeniden ihalesi yapılan Türk Telekom Arena için de TOKİ'nin kendilerine taahhüdü bulunduğunu vurguladı.
Son kombine kart satılana kadar taraftarlara çağrıda bulunacağını kaydeden Helvacı, şunları söyledi:
''Tabii ki satışlardan memnunuz, ama bu sene Ali Sami Yen'de son yılımız. Burada taraftarımızla hep beraber olmak istiyoruz. Stadımızın 2010'da bitmeyeceğini söyleyenler, bunu neye dayanarak söylüyorlar, bilmiyorum. Ancak, şu anda zaten yüzde 50'si yapılmış durumda. TOKİ'nin bize taahhüdü zamanında bitirecekleri yönünde.''
Helvacı, yaklaşan Beşiktaş derbisiyle ilgili de ''Galatasaray oynadığı futbolla rakiplerine gözdağı veriyor'' denmesi üzerine ''Biz iyi oynuyoruz. Rakibimiz de iyi oynayabilir. Hiçbir maç oynanılmadan kazanılmıyor. Şimdiden Beşiktaş maçıyla ilgili konuşmamız yanlış olur'' dedi.
Galatasaraylı futbolcu Servet ise geçen sezona göre daha istekli olduklarını ifade ederek, ''Geçen sezonu istemediğimiz bir şekilde bitirmiştik. Bu sezon tek fark, geçen sezon aldığımız kötü sonuçlardan dolayı aklımız başımıza geldi'' dedi.
Servet, teknik direktör Rijkaard'ın maçlarda yaptığı kadro değişikliklerinin sorulması üzerine, ''Zorlu ve yoğun bir maç temposu var. Kimin oynadığı değil, takımın başarısı önemli. Hem tüm oyuncular hazır oluyor, hem de moral ve motisvasyon buluyor'' şeklinde konuştu.
Kayserispor kalecisi Souleymanou, Baros'un attığı ilk golde Çek oyuncunun kendisine faul yaptığını iddia ederek, ''Golde darbe yedim, Baros elime vurdu. Hakem görmemiş olabilir. Orta sahaya gidip itiraz ettim. Hakeme kötü bir şey demedim. Şanssız goller yedik. Galatasaray iyi oynadı, onları tebrik ediyorum'' dedi.
Bu arada, karşılaşmada sakatlanarak oyundan çıkan Hakan Balta'nın hastaneye götürülerek, kontrolden geçirildiği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:34

İLGİLİ HABERLER