Gündem
  • 30.6.2007 00:50

HEMŞEHRİLERİ AĞAR'I BAĞRINA BASTI

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, ''Bu seçime DP'nin Elazığ'da girmesinde başka bir mana var. Söyletilmek istenen Elazığ sözünden dönecek mi dönmeyecek mi? Bunların istedikleri Elazığ sözünü geri alsın, Elazığ sözünden vazgeçsin istiyorlar.'' Mehmet Ağar, İstasyon Caddesi'nde seçim otobüsünden halka seslendi.

12 yıldır siyaset yaptığını ve siyasal faliyetlerinde bir Elazığlı hakkında ''Gülden ağır bir laf'' söylemediğini ifade eden Ağar, şöyle konuştu: ''Partili veya bağımsız, belediye ve milletvekili seçiminde Elazığlı bir arkadaşım için bir laf duydunuz mu? Bugün burada büyük bir kalabalık var. Bir yabancı plakalı araba var mı? Bir tane taşıma var mı burada? Hepsi ciğerden. Hadi Tayyip Erdoğan anlamaz, Abdullah Gül de anlamaz, Necati Çetinkaya da anlamaz. Peki platformda duran öbür hemşehrilerim bu laflardan bu sözlerden rahatsız olmadılar mı? Hepsiyle seçimlerde yarıştık bir güne bir gün bir laf mı söyledim? Bir kelime mi söyledim? İnsanın neresinde bir noksanı varsa eksiği varsa onu arar bulur. Çok ararsan bulursun ben burdayım.'' Elazığ'ın kadını ve erkeğinin hepsinin mert, yiğit, can, merhametli, terbiyeli, soylu ve mağrur olduğunu belirten Ağar, buradan alınacak çok insanlık dersi olduğunu söyledi.

Ağar, ''Cevabı burada Ağar verecekti ama 5.5 saatte bu meydana zor geldik. Cevabı Elazığ sonuna kadar verdi'' dedi. Yaşamın kader çizgisinin kendilerine acıyı da tatlıyı da tattırdığını, yaşamlarının her dakikasında nefsane isteklerinin önüne geçmeye çaba gösterdiklerini ifade eden Ağar, heveslerinin ve isteklerinin hep ulus adına insanlar için olduğunu bildirdi.

Siyesette kendisini köşeye sıkıştırıp atmak istedikleri zaman Elazığ'a sığındığını ve Elazığ'ın kendisini sahipsiz bırakmadığını ifade eden Ağar, şöyle konuştu: ''Bunlar geldiler İstasyon Meydanı'na zannettiler ki Elazığ bizi öksüz bırakır, yetim bırakır zannettiler. Halbuki ben seçim programımı yaparken Rize ve Kayseri'yi programıma almadım. 22-23 gün sonra hep beraber Türkiye de Elazığ da yeni bir döneme girecek. Bu seçim farklı bir seçim olacak. 1999 yılındaki seçimlerde Elazığ burada Türkiye'ye bir söz söyledi. (Siyaseti yeniden yapıyoruz) dedi.

Önce DYP'de kongre yaptı. 2004 seçimini yaptı. Elazığ'da yıllar sonra belediyeyi kırat aldı. Bu seçimin başka bir anlamı var. Bu seçimde adaylar da Mehmet Ağar da önemli değil. Bu seçime DP'nin Elazığ'da girmesinde başka bir mana var. Bu seçimde söyletilmek istenen Elazığ sözünden dönecek mi dönmeyecek mi? Bunların istedikleri Elazığ sözünü geri alsın, Elazığ sözünden vazgeçsin istiyorlar.''

Ağar, seçim için medyalarının olmadığını, devlet olanaklarıyla siyaset yapma olanağı bulunmadığını belirterek, Türkiye'de ulusun huzur duyacağı, işinden, aşından ve geleceğinden emin olduğu bir büyük iktidarı kuracaklarını söyledi.

Alanda bulunanların ''5-5'' diye slogan atması üzerine Ağar, ''Siz 5 dedikten sonra bana söyleyecek söz kalmadı'' diye konuştu. Ağar'ın konuşması, sık sık ''İşte Elazığ işte Başbakan'', ''Başbakan Ağar'', biçiminde atılan sloganlarla kesildi Ağar, eşi Emel Ağar, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve milletvekili adaylarıyla birlikte toplanan kalabalığı otobüs üzerinden selamladı.

-NOTLAR-

Ağar, THY'nin uçağıyla saat 14.05'de Elazığ Havaalanı'na geldi. Ağar ve beraberindeki konvoy, havaalanından kent merkezine yaklaşık 5.5 saatte geldi. Parti binasından halka sesleneceği duyurulan Ağar, kalabalık nedeniyle parti binasına giremeyince İstasyon Caddesi'nde seçim otobüsünden halka seslendi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:47

İLGİLİ HABERLER