Yaşam
  • 31.5.2006 11:09

HEMŞİRE KOLUNA İLAÇ ENJEKTE EDEREK İNTİHAR ETTİ

M. ŞÜKRÜ YILDIRIM
BATMAN - Batman'da bir hemşire, görev yaptığı hastanede koluna ilaç enjekte ederek intihar etti.
Edinilen bilgiye göre olay, Özel Batman Hastanesi'nde acil tıp teknisyeni olarak görev yapan Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı F.K. (23), saat 09.00'da ameliyat bölümünün kapısını üzerine kapattıktan sonra koluna ilaç enjekte etmek suretiyle intihar etti. Polis ekipleri ve savcının incelemesinden sonra F.K'nın cesedi, otopsi yapılmak üzere Devlet Hastanesi'ne oradan da Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Genç kızın Batman'da bulunan yakınları ve arkadaşları, hastanede sinir krizleri geçirdi. İntihar olayıyla ilgili geniş çaplı soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
Acil tıp teknisyeni F.K'nın saat 09.00'a kadar hastane bahçesinde çay içtiğini, telefonla bir iki yeri aradıktan sonra ortadan kaybolduğunu söyleyen hastane personeli, cep telefonundan aradıkları F.K'ya ulaşmadıklarını, bunun üzerine hastanede onu aradıkları sırada ameliyat bölümü kapısının kapalı olduğunu gördüklerini, kapıyı çalmalarına rağmen cevap alamadıkları için kapıyı kırdıklarını ve F.K'nın cansız bedeniyle karşılaştıklarını anlattı. F.K'nın moralinin bozuk olduğu belirtilirken, genç kızın daha önce de bir kez intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi.
Öte yandan, Batman'da 2006 yılının ilk 5 ayında intihar eden bayan sayısı 6'ya yükseldi. Aynı dönemde 2 erkek de intihar etmişti. Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Komisyonu (İHK) Kadına Yönelik Şiddet Özel Raportörü Yakın Ertürk, 4 gün önce Batman'da intihar olaylarıyla ilgili 2 günlük incelemelerde bulunmuştu Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:05

İLGİLİ HABERLER