Asayiş
  • 30.4.2013 15:52

Hemşireye ve doktora saldırı böyle görüntülendi!..

Kahramanmaraş’ta hizmet veren Doğukent Aile Sağlık Merkezi’ne (ASM) gelen 3 kişi, önce hemşireye sözlü tacizde bulundu, sonra da kendilerini uyaran doktora saldırdı. Güvenlik kamerası tarafından da saniye saniye kaydedilen saldırı, vatandaşların araya girmesiyle önlendi.
İddiaya göre, sağlık merkezine gelen R.S., E.K. ve ismi öğrenilemeyen bir kişi, merkezin laboratuvar bölümüne oturup sigara içmek istedi. Ancak hemşire tarafından ikaz edilen şahıslar, bekleme salonuna geçti.
Bu sırada odasında hasta kabulü yapan Dr. Akif Emlik, dışarıda küfür ve tartışma sesleri duyunca gençleri uyardı. Bunun üzerine öfkeli grup doktorun üzerine yürüyerek saldırdı. Yerde duran tekerlekli sandalyeyi kendine siper edip odasına girmeye çalışan doktor, savrulan tekme ve tokatlardan kurtulup kapıyı kapatmaya çalıştı.
Öfkesi geçmeyen grubun attığı tekmelerle kapı kırılırken, saldırganlar ise vatandaşların araya girmesiyle sakinleştirmeye çalışıldı. Olay yerine gelen polis, zanlıları gözaltına alırken, çıkarıldıkları adli mercilerde ifadeleri alınan 3 şahıs, daha sonra serbest bırakıldı.
Saldırıya uğrayan Dr. Emlik, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yaşadığı korku dolu dakikaları anlattı. Duyduğu küfürler üzerine odasından çıktığını dile getiren Emlik, şöyle konuştu:
“Poliklinik sırasında hasta bakarken 3-4 kişi ASM’ye gelip içeride sigara içip, müzik dinlemek istiyorlar. Bu sırada hemşire hanım bunları görünce ASM içerisinde bu davranışların doğru olmadığını, bekleme salonunun dışarıda olduğunu söyleyerek vatandaşları uyarıyor. Vatandaşlar bunun üzerine hemşire hanımın sözünü dinleyerek benim poliklinik odamın önüne geliyorlar. Bu sırada hemşire hanıma küfür ve taciz eden sözler söylemeye başladılar. Bunun üzerine ben hemşire hanıma karşı konuşulan sözleri duyunca dışarı çıktım ve ‘delikanlı neden bir bayana karşı küfürlü konuşuyorsun’ dedim. Bir anda başka bir yerde oturan vatandaş, ‘sen buranın Allah’ı mısın? Ne karışıyorsun davranışlarımıza’ diyerek üzerime saldırdı. Diğer biri arkamdan boynuma sarılarak yere yatırmaya çalıştılar. Bu esnada vatandaşlar araya girmeye çalıştı. Ben de boynuma saldıran vatandaştan kurtularak tekerlekli sandalyeyi araya koyup odama kaçmaya çalıştım. Tekerlekli sandalye kırıldı, artı odamızın kapısını kırdılar ve vatandaşların da araya girmesi ile bu hengameden kurtulmuş oldum.”
Saldırıyı gerçekleştirenlerin hiçbir ceza almaması karşısında da şaşkın olduklarını ifade eden Emlik, “Mantığımın almadığı nokta, akşam saatlerinde vatandaşların polis karakoluna davet edilerek, 1 ila 1,5 saat içerisinde hiçbir şey olmamış gibi savcı bey tarafından serbest bırakıldığını öğrendik. Bizim anlayamadığımız, organize şekilde ASM’mize gelip, vatandaşı bizi ciddi manada huzursuz eden, bize saldıran, fiziksel darp uygulayan, artı devlet hizmeti veren sağlık kuruluşunun malına zarar veren şahısların sadece sorgusu alınıp bırakılması, aklımızda soru işareti bıraktı” diye konuştu.
Aynı sağlık kuruluşunda çalışan ve Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi olan Dr. Lütfi Tiyekli de, mevcut yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasını istedi. Burada yapılan saldırının tüm sağlık sistemine olduğunu işaret eden Tiyekli, şunları söyledi:
“Aslında tüm ASM’miz saldırıya uğradı, tüm sağlık sistemimiz saldırıya uğradı. Burada bir sağlık kurumuna saldırmak tüm topluma zarar vermektir. O gün belki Akif arkadaşımız yaralanmadı ama o gün buraya gelen hastalarımızın hepsinin işleri aksadı. Aslında bunu yapanlar, topluma zarar vermektedir. Burada bize değil toplum düşmanlığı yapmaktadır. Asıl en acısı, bu kişilerin cezasız kalması. Mevcut düzenlemelerle 5 yılda bir doktor dövmek serbest hale gelmektedir. Biliyorsunuz geçen yıl Ersin Arslan kardeşimiz şehit edildi. Ondan bu yana biz TBMM’den yasal düzenleme yapılmasını istiyoruz. Bu yasal düzenlemeler için yeniden bir ölüm beklenmesin. Bu konuda bütün milletvekillerimize sesleniyoruz. Bu konuda bir çalışma yapın, yeni ölümler beklenmesin.”
Bu arada, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğü yaptıkları yazılı açıklamalarla, saldırıyı kınadı.
(İHA)
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:46

İLGİLİ HABERLER