Asayiş
  • 3.7.2020 12:01

Hendek'de havai fişek fabrikasında patlama!.. Halk deprem zannetti

Şehirde saat 11.15 sıralarında büyük bir gürültü sesi duyuldu. Hendek'te bulunan Coşkunlar Havai Fişek fabrikası havaya uçtu. Fabrikada 200'den fazla çalışan olduğu kaydediliyor
Hendek Belediye Başkanı fabrikada 150 kişinin çalıştığını açıkladı..Saat 11.30 sularında Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama nedeniyle bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Patlama kentin birçok ilçesinde hissedilirken, vatandaşlar deprem olduğunu sanarak sokaklara fırladı.

Hendek’te, havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından fabrikanın bulunduğu bölgeden gökyüzüne dumanlar yükseldi.

Patlama sesleri kentin her yerinden duyuldu. Gökyüzüne doğru çıkan havai fişekler ardı ardına patladı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi yönlendirildi.

Son dakika haberler... Sakarya Hendekte havai fişek fabrikasında patlama

BELEDİYE BAŞKANINDAN İLK AÇIKLAMA

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu şu bilgileri aktardı:

Tabi burası sevindirici bir yanı var. Şehrin çok uzağında, yerleşim yerlerine uzak bir yerde. Halkımıza zarar verebilecek bir durumda değil. Burada tam yetkili kimseye ulaşamadık. İtfaiye ve ambulansların dışında kimsenin içeriye girmesine izin verilmiyor. 150'ye yakın çalışanın olduğu, içerdeki insanların durumuyla ilgili net bir bilgimiz yok. Can kaybı olmadığı bilgisini aldık, ama net bilgiyi yetkililer verebilirler.

Son dakika haberler... Sakarya Hendekte havai fişek fabrikasında patlama

Buraya yaklaşık 30 kilometre ilerden de duyuldu bu patlamalar. Yakın çevredeki evlerin camlarına varıncaya kadar patlama oldu. Yüksek basınçlı bir patlamaydı. Ben 15 kilometre öteden net bir şekilde, şiddetli bir şekilde duyduk.

AA muhabiri Uğur Subaşı CNN TÜRK canlı yayınında şu bilgileri verdi:

Son dakika haberler... Sakarya Hendekte havai fişek fabrikasında patlama

"Sakarya'nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında patlama oldu. Çevre illerden ses duyuldu. Vatandaşlar tedirgin oldu, anlaşılamadı ilk anda. Çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi sevk edildi. Evlerde, iş yerlerinde sarsıntılar oldu. Vatandaşların bazıları sokağa çıktı.""Ekipler olay yerine ulaşmak üzere. Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında bir patlama meydana geldi. Sakarya kent merkezinden tutun, diğer tüm ilçelerde hissedildi. Vatandaşlar bir anda sokağa fırladı."

Güncellenme Tarihi : 3.7.2020 12:13

İLGİLİ HABERLER