Dünya
  • 25.11.2020 23:59

Hepsi öldü! Feci görüntüler

KAYNAK : MİLLİYET

Koronavirüsün bittiği ülkede mesafe 800 kilometreydi, üstüne bir de elektrikler kesilince hiçbiri kurtarılamadı. Sahildeki felakete neyin yol açtığı gizemini koruyor.

Koronavirüs salgınını tamamen durduran Yeni Zelanda'nın 800 kilometre doğusunda yer alan Cahtham Adaları'nda büyük bir çevre felaketi yaşandı, Reuters haber ajansı fotoğrafları servis etti.

Yeni Zelanda Koruma Dairesi (DoC), Chatnam Adaları'nda 125 pilot balina ve altı yunusun karaya vurduğunu açıkladı. Sığ sularda mahsur kalan balinalardan 97'si öldü.

Yetkililer 28 pilot balina ve yunusların da uyutulmak zorunda kalındığını belirtiyor. Chatham Adaları'nın uzak olması ve elektrik kesintisi, kurtarma çalışmalarını geciktirdi.

DoC'a göre, Chatham Adaları'nda toplu karaya vurmalara sık rastalnıyor. 1918'de adada bir defada yaklaşık 1000 deniz hayvanı sığ sularda mahsur kaldı.

Uzmanlar, balinaların toplu karaya vurmasının sebeplerinin hava koşulları, yönlerini kaybetme, hastalık, coğrafi özellikler, gelgit çekilmesi olabileceğini tahmin ediyor.

Reuters'a konuşan Biodiversite Uzmanı Jemma Welche, balinaların hava ve deniz koşulları nedeniyle beyaz köpek balıkları ile kara arasında sıkıştıklarını ve ötenazi yolunu tercih ettiklerini ileri sürüyor.

Yeni Zelanda sahillerinde her yıl ortalama 300 kadar balina ve yunus karaya vuruyor. Geçtiğimiz Eylül ayında ise Avustralya sahillerinde birkaç yüz balina benzer şekilde sahile vurup ölmüştü.

Güncellenme Tarihi : 25.11.2020 22:35

İLGİLİ HABERLER