Ekonomi
  • 13.5.2013 19:16

Her şeye para saçan THY yönetimi işçiye gelince cimrileşti

THY ile Hava- İş Sendikası arasındaki 24. Toplu İş Sözleşmesinin anlaşmazlıkla sonuçlanması ve 15 Mayıs'ta Grev'e başlanacağı kararının açıklanması sonrası eyleme saatler kala THY Yönetim Binasına gelen CHP Milletvekili Süleyman Çelebi arabuluculuk yapmak için geldiğini ancak THY Yönetim Kurulu Başkanının hiçbir yapıcı katkıda bulunmadığını söyledi.

Görüşmenin sonuçsuz kalması üzerine Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali önünde 350 gündür eylem yapan THY'den çıkartılan işçilerin yanına gelen Süleyman Çelebi burada yaptığı konuşmada, " Kolaylaştırıcı katkıda bulunmak için elimizden geleni yaptık. Ancak Sayın Yönetim Kurulu Başkanı hiçbir katkıda bulunmadı" diyerek şöyle konuştu:

Sorumlu birer siyasetçiler olarak iki tarafın uzlaşması için adım atma gayreti içindeyiz. THY işçilerinin sorunların çözülmesi için THY Yönetim Kurulu Hamdi Topçu ile tamamen güvenim ve insiyatifimle bir kez daha katkı verebilir miyim, adım atılmasına vesile olabilir miyim diye bir araya geldim. Yapılan bu görüşmelerde anlaşma sağlanamadı. Bütün bunlara rağmen yaptığımız görüşmenin tamamında 5 ay öncesinden bildiğimiz, klasik yaklaşımın ötesinde bir yeni yaklaşım ve proje şu saate kadar sunulmadı.  Eğer iktidar bu sorunu çözerse alkışlarız. Doğru yapıyorsunuz bravo deriz ama yanlış yaptıkça da eleştiririz. İlgili bakanı THY'de yaşanan sürecin çözülmesi için katkı vermeye çağırıyorum''


AYÇİN, " HERKES BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ ALACAK"

Daha sonra bir konuşma yapan Hava İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin ise Bakanlar Kurulu'nun grevi erteleme kararı alması konusu sorulunca, " Buna harcayacakları zamanı gelsinler bizimle anlaşmak için harcasınlar. Böyle bir yanlışlığa kalkmasınlar. Dengeler bozulur. Çarşamba günü,yani  yarın sabah saat 03.00'de herkes boyunun ölçüsünü alacak" dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:22

İLGİLİ HABERLER