Yaşam
  • 30.9.2011 11:32

HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ, ÇOCUKLAR NEDEN ÖFKELENİR?

Okullara giden ve sokakta çalışarak aile ekonomisine katkıda bulunan çocuklarla yönelik yapılan araştırmadan ilginç sonuçlar çıktı. Ayakkabı boyacılığı ve işportacılık yapan, mendil, sakız, simit satan çocuklarla yapılan anket çalışmasında, çocukların büyük bölümünün topluma karşı öfke beslediği ortaya çıktı.
Çocukların ailelerinin zorlaması sonucu çalıştığının tespit edildiği araştırmayı değerlendiren uzmanlar, "Sokaklarda tehlike altında çalışan çocuklar, aynı zamanda satış yapmak istedikleri insanlar tarafından da horlanıyorlar. Aşağılanmayı kabullenemeyen çocuklar, topluma karşı öfke içerisinde ve yakaladıkları ilk fırsatta intikam almak istiyorlar.
Sevgisizlik, dışlanmışlık, şiddete bağlı olarak depresyon, öfke ve korku içerisindeki çocuklar için gerekli önlem alınmaz ise gelecekte toplum için büyük bir sorun olacaklardır" dedi.
Araştırmada çocukların yaşadıkları olumsuzluklara karşın okuma isteğini sürdürmesinin olumlu bir durum olduğunu kaydeden uzmanlar, “Geniş aile yapısına sahip çocukların aylık kazancı ortalama 100 lirayı buluyor. Evlerine daha fazla para götürmek isteyen çocuklar kendi aralarında kalıcı izler bırakacak şekilde kavga ediyor, ekonomik sömürüye uğrayabiliyor. Bu gün yaşadıkları fakirliğin geçici olduğuna inanan çocuklar, çalışarak zengin olabileceklerini düşünüyorlar" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:37

İLGİLİ HABERLER