Spor
  • 29.6.2008 05:09

HİDDİNK : 70 YAŞINDA FENER'E GİTME CESARETİNİ GÖSTEREN ARAGONES'E HAYRANIM

Guus Hiddink, "Ben 1991’de F.Bahçe’yi çalıştırdım. Aragones 70 yaşında bu cesareti gösteriyor. Ona hayranlığım bir kat daha arttı" dedi.
İSPANYOL gazetesi Marca’ya demeç veren Rusya Milli Takımı’nın teknik direktörü Guus Hiddink, "Aragones’e hayranım" dedi. 1991 yılında F.Bahçe’yi çalıştırdığını hatırlatan Hollandalı hoca, "Luis Aragones’e hayranım. 70 yaşında ve hocalığı hala sürdürüyor.
Türkiye’ye giderse ona hayranlığım daha da artacak. Ben 70 yaşında kendimi hocalık yapacak düzeyde görmüyorum" dedi. Rusya’nın kendisine pasasort verdiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Guus Hiddink, İspanya ve Almanya’nın turnuvanın en iyi iki takımı olduğunu ve finale kalmayı hak ettiklerini belirtirken "Rusya’nın finale kalması zordu ama takımımdan memnunum" dedi.

İspanya'nın Terim'i
70 yaşında olmasına rağmen inatçı, mücadeleci ve güçlü bir karaktere sahip olan Luis Aragones, Fatih Terim gibi basınla hep savaş halinde. Aragones’in, "İspanya Federasyonu’ndan bana teklif gelmedi" sözleri Marca’ya manşet oldu.
FENERBAHÇE’nin yeni çalıştırıcısı Luis Aragones, birçok özelliği ile Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’e benzetiliyor. 70 yaşında olmasına rağmen inatçı, mücadeleci ve güçlü bir karaktere sahip olan Aragones, Fatih Terim gibi basınla hep savaş halinde. İspanya’nın spor gazetesi Marca’ya göre Aragones, önümüzdeki salı gününden itibaren resmen Fenerbahçe’nin teknik direktörü oluyor.
Fatih Terim gibi ülkesinin gazetecilerinden ve futbol otoritelerinden Rusya maçına kadar sürekli sert eleştiriler aldığı için bunalan 70 yaşındaki Aragones’in, "İspanya Futbol Federasyonu bana yeni bir teklifle gelmedi" sözleri Marca’nın haberine başlık oldu.
17 Haziran’da iş bitti
İspanyol gazetesi birinci sayfa manşetten verdiği ve içeride iki sayfa sürdürdüğü haberde Luis Aragones’in "Ben kimseden özür beklemiyorum" dediği ve bundan sonra geleceğini Fenerbahçe’de gördüğüne dikkat çekildi.
17 Haziran’da Luis Aragones’in menajeri Pepe Navarro ile Fenerbahçeli yöneticilerin iki sezonluğuna ön sözleşme yaptıklarını bildiren Marca, İspanyol hocanın milli takımı bıraktıktan sonra dünyanın en iyi futbolcularının bulunduğu İspanya’da bir şey değişmeyeceğini söylediği kaydedildi.
Kontratımı yenilemediler
"Niye gidiyorsun?" soruruna Luis Aragones’in "İspanya Futbol Federasyonu kontratımı yenilemedi" yanıtını verdiğini vurgulayan Marca, daha önceki Avrupa Şampiyonası’nda İspanyolların hocanın gitmesine hazılandıkları fakat şimdi takımını finale hetiren Luis Argones ile ilgili kafalarda soru işaretleri olduğu hatırlatıldı.

70 yaşında olmasına rağmen Luis Aragones’in "İnatçı, mücadeleci ve güçlü" bir karaktere sahip olduğu belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER