Asayiş
  • 30.6.2009 12:32

HİLMİ ÖZKÖK'TEN SUİKAST AÇIKLAMASI

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, İzmir'in Urla ilçesinde evinin bulunduğu sitenin yanındaki sitede yer alan bir evde silah operasyonu yapıldığını duyduğunu, ancak bu operasyonda ele geçirilen silahlarla ilgili ortaya atılan ve kendisine yönelik bir suikast hazırlığı olduğu yönündeki iddiaya katılmadığını söyledi.

Orgeneral Özkök, geçen hafta Urla'daki evinin bulunduğu sitenin yanındaki sitede yer alan bir evde ruhsatsız silah operasyonu yapıldığını duyduğunu belirtti. Özkök, söz konusu siteyle kendi evinin bulunduğu site arasından yol geçtiğini kaydetti. Evin sahibinin, kendi evini de inşa eden müteahhit olduğunu dile getiren Orgeneral Özkök, şunları söyledi:

“Operasyonda, müteahhidin evinde ruhsatsız silahlar bulunmuş. Ancak polis bana suikast hazırlığı yönünde şüpheleri olduğuna yönelik uyarı ve bilgi anlamında bir şey söylemedi. Ben de bu iddiaya yönelik bir şey olduğunu düşünmüyorum ve değerlendirmiyorum.”

20 Haziran'da Urla Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçenin Yeniceköy Mahallesi Sefaköy Caddesi'ndeki bir evde Hint keneviri yetiştirildiği ihbarı üzerine eve baskın yapmış, evin bahçesindeki bekçi kulübesindeki bir çantada ruhsatsız olduğu belirlenen 3 tabanca, 1 av tüfeği ve 201 mermi bulunmuştu. Gözaltına alınan evin bahçıvanı Y.A. tutuklanmış, yardımcısı Z.E. ise savcılık tarafından serbest bırakılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER