Spor
  • 1.8.2012 00:00

Hıncal Uluç, Aziz Yıldırım'ı topa tuttu!..

Ünlü spor yzarı Hıncal Uluç Aziz Yıldırım'ın kulübünün divan kurulu toplantısındaki konuşmalarını sert bir şekilde eleştirdi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın 1976 yılında Uluç tarafından kaleme alınan yazıyı Divan Kurulu'nda okuması ve sonrasında yorumda bulunmasına yazının sahibi Hıncal Uluç'tan cevap geldi.

28 Temmuz Cumartesi günü Fenerbahçe Divan Kurulu'nda söz alan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın Hıncal Uluç'un 1976'da Cumhuriyet Gazetesi'nde kaleme aldığı Galatasaray - Göztepe maçıyla ilgili yazıyı okuyarak "Şikenin aslında 'nerede başladığını' Hıncal Uluç’un yazısında gördük, şahit olduk." yorumunda bulunması gündeme bomba gibi düşmüştü.

Aziz Yıldırım'dan Uluç'un yazısıyla Terim'e gönderme

Aziz Yıldırım'ın 1976 yılında Uluç tarafından kaleme alınan yazıyı Divan Kurulu'nda okuması ve sonrasında yorumda bulunmasına yazının sahibi Hıncal Uluç'tan cevap geldi. Konu hakkındaki düşüncelerini Sabah TV ile paylaşan Uluç, "Aziz Yıldırım'ın hafızası zayıflamış" yorumunda bulundu.

Kendisinin şike ile ilgili bir çok yazı kaleme aldığını belirten Uluç, "Aziz Yıldırım'ın hafızası baya zayıflamış heralde, Metris'te kaldığı yerde tarihi canının istediği yerde başlatıp böyle garip bir konuşma yapması ve benim adımı da karıştırmasına çok şaşırdım. Ben, Galatasaray- Göztepe maçıyla ilgili yazılar yazdım. Daha sonraki bir Galatasaray - Göztepe maçıyla da ilgili yazılar yazdım. Ben şikeyle ilgili bir yığın yazı yazdım ama illa şikenin başlangıcı diye bir milat koymak istiyorsa Aziz Yıldırım benim o konuda çok yazım var." dedi.

Kendisinin çocukken bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu ancak yaşanan bir olaydan dolayı sarı-lacivertli renklere veda ettiğini söyleyen Uluç, "6 yaşındaki Hıncal Uluç'un Fenerbahçe'yi bırakıp başka bir takıma neden gittiğini de yazdım ben. Galatasaray'ın şampiyon olmasını istememesinden dolayı Beşiktaş'a hükmen yenilmek için sahaya iki lisansız futbolcu ile çıktı Fenerbahçe ve o sene Galatasaray şampiyonluğu kaybetti. Ben, o sene bu durumu 6 yaşındaki aklımda spor ahlakına sığdıramayarak Fenerbahçeli olmayı bıraktım. Aziz bey o yazılarımı niye hatırlamıyor. Ertesi sene de Beşiktaş ödedi borcunu. Beşiktaş - Fenerbahçe maçında Beşiktaş yense Galatasaray yine şampiyon oluyordu bu sefer Beşiktaş çok zayıf bir takkımla çıktı ve o dönemde Türk medyasını tarihi başlıkları var. Yani ben Aziz beyin yerinde tarihi hiçbir şeye karıştırmam" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:19

İLGİLİ HABERLER