Spor
  • 10.3.2021 11:49

Hıncal Uluç Belhanda'ya sahip çıkan Fatih Terim'e saydırdı

Hıncal Uluç'tan şok Mustafa Cengiz ve Belhanda sözleri! "Fatih Terim'in uğruna Galatasaray'ı sattığı..."

Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç, Galatasaraylı Younes Belhanda'nın Sivasspor maçı sonrası 'Yöneticiler Instagram ve Twitter'da dolanmak yerine zeminle ilgilenmeliler' sözlerini köşesine taşıdı. Usta yazar, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim ve Belhanda ile ilgili çok sert ifadeler kullandı.

"İki maçlık aranın ardından Galatasaray'da yeniden ilk 11'e dönen Younes Belhanda, Türk Telekom Stadı'nın zeminini eleştirirken, yönetim için ağır ifadeler kullandı. Bu saha koşullarında yenik durumdan geri dönmenin zor olduğuna işaret eden sarı-kırmızılı oyuncunun sözleri, 'Florya bile buradan daha iyi. Gerekirse dünyanın en iyi uzmanlarıyla buranın düzeltilmesi lazım' diye tercüme edildi.

Ancak Belhanda'nın Fransızca, 'Yöneticiler Instagram ve Twitter'da dolanmak yerine zeminle ilgilenmeliler' sözleri sansür yedi, tercüme edilmedi."Galatasaray'ın Ali Sami Yen bozgununun ardından (Hem liderliği kaybettiren skoru, hem de oynanan, daha doğrusu oynanmayan rezil futbolu kastediyorum, bozgun derken) Galatasaray'ın baş efendisi Belhanda Hazretleri, yayıncı kuruluş tarafından marifet yapmış gibi, röportaja alındı ve o da milyonların önünde, Galatasaray Başkanı'na hakaret etti.

Galatasaray'ın maaşlı tercümanı bu sözleri çevirmedi, ama millet dil fukarası değil. Anladı ve ertesi gün bu haber yayınlandı. Olay yazılı basına yansıyınca, kırk yıllık arkadaşım Başkan Mustafa Cengiz'e mesaj attım. "Bunu da yalayıp yutarsan..." diye başlayan.Ve Mustafa, yaladı, yuttu. Galatasaray tarihinde, Ali Sami Yen'den başlayarak, böyle rezil bir başkanlık olayı yok. Peki neden sustu Mustafa? Çünkü gözünde kongre var. Bir yandan "Ölüm kalım savaşı veriyorum" diyor, bir yandan mayıs kongresine hazırlanıyor iyi mi?

"Yahu zaten hastasın.. Bırak, ailene dön" dedim kaç defa.. Ama o manşetlerde, sporun ana haberlerinde olma hırsı var ya, üç büyüklerde başkanlık koltuğuna oturan hemen herkesi saran... Mustafa'nın da gözü dünyada değil, o koltukta... O koltuğun yolu da şampiyonluktan geçiyor. Şampiyonluğun yolu da Fatih Terim'den.

O zaman, köprüyü geçene dek, sus, hiçbir şeye, hatta ekranlarda suratına edilen hakaretlere de göz yum. Oysa bir düşünün. Belhanda'da o lafları edecek yürek ve bilgi var mı? Bu çok teknik bir konu değil mi? Peki takımı sattığı, rakibi adeta 12 kişi oynattığı arşa yükselince mecburen oyundan alındığında gitti kimin yanına oturdu? Onu orda kim doldurdu da, "Git bunları kameralara anlat" dedi sizce?

Oynanan kötü futbola ve alınan kötü sonuçlara artık bahane bulamayan biri olmasın sakın. O zaman Mustafa, Fatih Terim'in uğruna Galatasaray'ı sattığı Sevgili Belhanda'sına laf edebilir mi? Bir yanda acz. Bir yanda ağır hastalık. Ama bir yanda hepsini basan koltuk, makam hırsı... Sadece Mustafa olsa iyi. Fenerli basın, Belhanda ile sözleşme uzatılsın da Galatasaray seneye de batsın diye elinden geleni yapıyor.

Ben taa başından beri "Belhanda kalacak" dedim. Kulübün içini, Fatih Terim'in sempati, sevgi ve antipati ile nefretlerini bilirseniz, bunu tahmin etmek çok kolay. Bir de yayıncı kuruluş dahil, Fener sözcüsü medyanın aleni şifrelerini de çözerseniz!Fatih Hocama hitap ettim, açık mektup gibi. "Bu takım senin için oynamaz" dedim. "Sen Türklerden nefret edersen, onları yok etmek için elinden geleni yaparsan, hele Feghouli'ne ve Belhanda'na rakip olacakları toptan yok edersen o takım senin için oynar mı" diye yazdım.

İşte ilk fırsatta Belhanda'sını gene ilk onbire koydu, Feghouli'sini de kurtarıcı diye oyuna soktu. Peki bu takıma yılın en iyi transferleri olarak gelen Emre Akbaba ve Emre Kılınç ne halde? Ömer Bayram nasıl bitirildi, soran var mı?Fatih Terim, Ankaragücü maçından sonra 6 futbolcu değiştirdi. Şifresini çözen veya yazmaya cesaret eden var mı? "Kabahat bende değil, futbolcularda" mesajı başka nasıl verilir, sözüm ona spor yazarları?

Bu defa Belhanda'sı ve Feghouli'si içerde olunca artık "Kabahat futbolcularda" olmaz. Başka bahane lazım. "Kabahat zeminde. Yani Mustafa Cengiz'de..."

Galatasaray camiası fazla heveslenmesin. Medyası ve Nihat Özdemir Federasyonu ve Serdar Tatlı hakem kurulu ile Fener şampiyon olacak. Galatasaray için de böylesi hayırlı olacak. Kulübü ve futbol takımını bu hallere düşürenlerden kurtulma fırsatı doğacak, mayısta. Basket takımı, o basketbolü Türkiye'ye getiren Yenilmez Armada olan Galatasaray küme düşüyor, bilen var mı? Ya Ada? Belhanda da, Belhanda!..

Güncellenme Tarihi : 10.3.2021 12:03

İLGİLİ HABERLER