Sağlık
  • 17.3.2021 00:46

Hipnoz ve Hipnoterapi Eğitimi Nedir?

Son yıllarda sağlık alanında doğal yöntemlere daha fazla ilgi gösterildiğini söyleyebiliriz. Bu yöntemler sadece ülkemizde değil tüm dünya genelinde daha fazla talep görmeye başladı. Çeşitli sağlık sorunlarının çözülmesinde kullanılan doğal yöntemlerden biri de hipnozdur. Hipnoz yöntemi ile gerçekleştirilen terapi ise hipnoterapi adını taşıyor. Peki, bu alanda eğitim almak için ne yapmalı?

Öncelikle hipnoz eğitimi sanıldığı kadar zorlu bir süreci gerektirmiyor. Şayet bu alana ilgi duyuyorsanız siz de rahatlıkla eğitim için kayıt işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Hastalıkların yanı sıra fiziksel ve zihinsel sağlığın desteklenmesinde de hipnoz yönteminden ziyadesiyle faydalanılıyor. Dolayısıyla bu alana olan ilginin artması, hipnoterapi uzmanlarına ihtiyacın da artması anlamına geliyor.

Kimler Bu Alanda Eğitim Alabilir?

Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan herhangi bir üniversite tarafından sunulan hipnoz kursları sadece hekim ve klinik psikologlar içindir. Ancak farklı meslek gruplarından olan yetişkinler de bu alanda eğitim alabiliyor. Yıllardır hipnoz eğitimi alanında başarılı isimlerle hizmet veren Hipnoz Center, hipnoz ve hipnoterapi alanında eğitim alarak kendini geliştirmek isteyenler için cazip bir seçenek oluyor.

Hipnoz Center tarafından sunulan eğitimlere kimlerin katılabileceği sorusuna ise kısa bir liste olarak tanıt verilebilir:

Psikologlar

Psikoterapistler

Psikiyatrlar

Doktorlar

Hayat koçları

Biyoenerji uzmanları

Sağlık Çalışanları

Hipnoterapi mesleğini icra etmek isteyenler

Hipnoz ile insanlarda etkili ve güçlü değişim yapmak isteyenler

Hipnoz Center tarafından sunulan bu eğitimi alanlar sertifika almaya da hak kazanıyor. Bu sertifikanın ise uluslararası alanda geçerli olduğunu belirtmek gerekir. Söz konusu eğitim 6 gün boyunca devam ediyor ve her bir saat oldukça verimli geçiyor. Bu sayede eğitim alanların bu konuda gayet donanımlı bir şekilde eğitim programını tamamladığını belirtmek mümkün.

Elbette eğitim kapsamında hangi konularda bilgi verileceğini merak edebilirsiniz. Bu konuda daha detaylı bilgi almak için internet sitesine tıklayabilirsiniz. Eğitim çerçevesinde ele alınacak konular, dersler ve aynı zamanda eğitimin ücreti hakkında da detaylı bilgiler internet sitesinde mevcut. Hatta kayıt işlemi için izlemeniz gereken adımlar konusunda da bilgi alabilirsiniz.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2021 00:48

İLGİLİ HABERLER