Gündem
  • 31.1.2007 16:12

HIRANT DİNK'İN MUHBİRİNE BABASINDAN BÜYÜK TEPKİ

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin kilit isimlerinden olduğu iddia edilen Erhan Tuncel'in "Polis Muhbiri" olarak çalışıp cinayeti önceden bildirmesi konusunda, baba Ali Rıza Tuncel sert tepki gösterdi.

 Erhan Tuncel'in kanser hastası olan babası Ali Rıza Tuncel, "Bu çocuklar üzerinden siyaset yapılmasın. Erhan'ın muhbirlik yapmasını tasvip etmem" dedi.


Köy Hizmetleri'nden emekli olan baba Ali Rıza Tuncel, 'Erhan'ın yaptıklarını polis bilmezse ben nasıl bileyim' diye tepki gösterdi. Kendisinin aylık 300 ile 500 YTL arasında oğluna para gönderdiğini belirten Ali Rıza Tuncel, "Ben 80 milyon lira gönderiyorum dediğim sadece geliş bileti içindi. Ben oğlumun okuması için arabamı sattım. Zaman, zaman çalışıyorum. Erhan'ın okulu bitmiş, uzatma dersleri var onun için Trabzon'da kalıyor.

Buradan ayda iki kez yiyecek kolisi Trabzon'a gönderiyorum. Onu hiçbir zaman parasız bırakmadım, o sadece okusun hayatını kurtarsın diye çabalıyorum. Bu işleri devlet çözemezse ben nasıl çözeyim. Muhbirlik iyi bir şey değil. Bu tür konuşmalar ve yazılanlar hoşuma gitmiyor. Ben çalıştığımı ona gönderdim. Erhan'ın nasıl parasal sorunu olsun ki muhbirlik yapsın" dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:27

İLGİLİ HABERLER